Jakub Dvořák
26. srpna 2019 • 13:42

Nejtragičtější sparťan Radakovič? A co takhle druhý Hovorka…

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dění kolem srbského stopera Sparty mi až nápadně připomíná příběh, kterým si na Letné prošel David Hovorka. Perspektivní obránce, který se vyšvihl v regionálním klubu, přichází na Letnou, aby ukázal, že může hrát i v posvátném rudém dresu, který však v posledních letech silně ztrácí na věhlasu.



U Davida Hovorky, jehož výkony byly jako na houpačce, bylo po dvou letech konstatováno, že to na Spartu zkrátka není. Dnes se přitom dá označit za oporu a jednoho z lídrů Slavie, která klepe na dveře Ligy mistrů a v lize během sedmi kol inkasovala jediný gól.

Může být Uroš Radakovič stejný případ? A proč by ne? Radakovič nepřicházel do Sparty z Olomouce jako zajíc v pytli. Sigma se s ním loučila těžce. Byl to pro ni stoper č. 1. Základní stavební kámen, vedle kterého vyrostl i Václav Jemelka.

Po roce, kdy se rodák z Bělehradu nevyvaroval několika kiksům, je Radakovičovo sebevědomí na nule. Nehraje svoji hru. Raději unáhleně odkopává balony. Viz první gól Liberce, který by nepadl, pokud by hráč s číslem pět zachoval chladnou hlavu a situaci vyřešil konstruktivně.

Jenže v současnosti je Radakovič na hřišti asi posledním hráčem, u kterého byste hledali známky jistoty a týmového leadershipu. Působí křehce, což je u hráče ve Spartě až zarážející.

Fanoušci mu dávají stejnou sodu, jakou od nich před časem dostával Ondřej Zahustel . Skoro to až vypadá, že roli „hromosvodu“ převzal právě Radakovič. Označení „nejtragičtější sparťan od dob Ondřeje Zahustela“, které se v neděli večer objevilo na sociálních sítích, je všeříkající.

Ale proč? Co se s tím perspektivním stoperem z Hané, kterého trenér Václav Jílek opěvoval, stalo? Důvody, které lze brát za relevantní, jsou dva. Buď je pětadvacetiletý obránce skutečně pod úroveň letenského klubu, nemá hlavu na tlak veřejnosti, na ustání vlastních chyb, nebo…

Nebo se historie bude opakovat a Pražané prožijí se svým stoperem další déjà vu.

 

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Liberec - Sparta: Radakovič trestuhodně namazal Malinskému, ten propálil chybujícího Nitu
Video se připravuje ...

Liberec - Sparta: Radakovič ostrým zákrokem na koleno sestřelil Malinského jen za žlutou
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud