Jakub Dvořák
22. srpna 2020 • 21:45

Brněnský poločas hrůzy. Sparťané jako by byli pro domácí nadlidi

Vstoupit do diskuse
11
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byť se ve druhém poločase zvedla, dokázala snížit a hostům z Prahy nedávala tolik prostoru jako v úvodním dějství, minimálně kolonka se zápasovým skóre dál Zbrojovce připomínala šílenou první půli. Sparťané v ní naprosto dominovali.



Už před startem FORTUNA:LIGY se objevovaly hlasy, že Brno, které se do elitní soutěže dostalo až po rozšíření soutěže na 18 účastníků, nikoliv vyhranou baráží, by se mohlo potýkat s velkými problémy.

Moravané sice disponovali ve Fortuna národní lize luxusním rozpočtem, podle zákulisních informací nejspíš i největším, ale přípravy na návrat do ligy neprobíhaly vůbec dle představ.

Posily? Žádné terno. Zbrojovka především v ofenzivě dál sází na odchovance. Do toho se kouči Miloslavu Machálkovi den před výkopem se Spartou zranil klíčový stoper Pavel Dreksa. Do hry tak musel sedmnáctiletý Lukáš Endl. Na hřišti nakonec vydržel jen 45 minut. A je to poločas, na který do konce kariéry jistě nezapomene.

Sparťané totiž jako by nejen v jeho očích vypadali jako nadlidi. Brněnské chyby okamžitě trestali bez slitování. Dočkal, Hložek či Juliš připomínali partičku top plejerů, která přijela na Srbskou pobavit místní osazenstvo. Patičky a drzé kličky Adama Hložka uvnitř vápna budiž toho důkazem. Hosté dovedli téměř každou akci za přispění brněnského komparzu k dokonalosti.

Až když svěřenci Miloslava Machálka prozřeli, či snad Sparta sundala nohu z plynu, došlo jim, že i s ní mohou hrát na jednom hřišti důstojnou roli. Na to už ale bylo pozdě.

Brno - Sparta: Za famózní dělovkou Štepanovského se Heča jen ohlédl, 1:4
Video se připravuje ...

Brno - Sparta: Hložek oklamal Moravce, na gólmana však nevyzrál
Video se připravuje ...

Brno - Sparta: Dočkalova druhá trefa! Technicky překonal Flodera, 0:4
Video se připravuje ...

Brno - Sparta: Dočkal založil přečíslení, pak sám celou akci gólově zakončil, 0:3
Video se připravuje ...

Brno - Sparta: Štetinův oblouček usměrnil k tyči Juliš, 0:2
Video se připravuje ...

Brno - Sparta: Skvělý nákop Lischky zužitkoval ještě lepší střelou Vindheim, 0:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
11
Články odjinud


Články odjinud