Jakub Dvořák
11. září 2020 • 05:00

Plechatého zkouška dospělosti. Ukáže se jako stoper pro Spartu?

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud by se Lukáši Štetinovi během reprezentačního srazu nic nestalo, pravděpodobně by Dominik Plechatý opět zamířil hostovat do Jablonce. Nyní však před ním stojí výzva, kterou by ve svých 21 letech už měl přijmout a ukázat, že na Spartu zkrátka a jednoduše má.



Atmosféra i spoluhráči na Letné jsou totiž nyní úplně někde jinde, než když jej před rokem v únoru nečekaně vytáhl Zdeněk Ščasný a hodil ho do hlubokých ligových vod. Tehdy Plechatý logicky plaval hodně těžkopádně. Ostatně se zkušenostmi z druholigové Vlašimi se přeřazuje do elitního ligového celku velmi složitě.

Nyní je však situace zcela odlišná. Šikovný stoper je obouchaný kompletní sezonou v Jablonci, kde poznal přísný metr Petra Rady. A jestli něco zkušený trenér nemá zrovna v oblibě, je to protekce mladších hráčů či trenérů. Není náhoda, že Plechatý pod ním odehrál většinu zápasů. Na druhou stranu některé jeho výkony skutečně odpovídaly začínajícímu učni. Fakt, že bývalý vynikající bek Milan Fukal, který jej měl na očích v Jablonci, si není jeho zařazením do sestavy Sparty jistý, rovněž nutí zbystřit.

Štetinovo zranění je však pro vyučeného truhláře, který prošel strahovskou akademií, šancí ukázat, že kromě šikovných rukou má i na to, aby hrál za nejslavnější český klub. Nyní už se nemůže případný neúspěch omluvit mládím.

Přišel čas, kdy Plechatý musí prokázat, že s nálepkou talentovaného obránce nepřišel do ligy jen díky nízkému věku. Ačkoliv vše nasvědčovalo tomu, že se na důležitou prověrku na Letné bude ještě chvíli připravovat. Fotbalový osud se holt neptá.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud