Jakub Hlaváč
8. dubna 2016 • 22:47

Sparta odmítla průšvih. Ale absolutní úspěch je až titul

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Splnili zadání. Poprvé od roku 2007. Hokejisté Sparty postoupili do finále extraligy a zahrají si o pohár. Najednou se ocitli v situaci, která je pro ně nová. Jdou proti favoritovi. Proti v play off zatím neporaženému Liberci. I přesto se pro Pražany rovná absolutnímu úspěchu pouze vítězství. Titul.



Zase jim postup unikal, už tak dlouhé čekání na finále si hokejisté Sparty v Plzni ještě o něco prodloužili. Nechali soka vyrovnat v poslední minutě, šli do nevyzpytatelného nastavení. Zvládli ho, řádně si oddechli.

Končí hned několik sérií. Ta od roku 2007 je zmíněna výše. Trenér Josef Jandač na sedmý pokus poprvé neodchází ze semifinále jako poražený. Brankář Tomáš Pöpperle strhává nálepku muže pouze pro základní část. Existují další příběhy.

SESTŘIH: Plzeň - Sparta 2:3 po prodloužení (semifinále play off, 6.zápas)
Video se připravuje ...

Hlavní výzva však pokračuje. Je nutné dál vítězit. Sparta se na rozdíl od Liberce těžko může spokojit s druhým místem. Svůj kádr nějakou dobu budovala, teď má být na svém vrcholu. Má svou možná poslední šanci v tomto složení uspět.

Až se budou při odvetách plnit tribuny O2 Areny, bude jasné, že se po letech nebude psát v kronikách slavného klubu o dalším průšvihu. Ale ke splnění hlavního cíle stále čtyři výhry schází. V kabině rudého „S“ tohle vědí. Vědí, že je čeká ještě hodně práce.

Musí se do ní pustit s chutí. Užít si ji. Tak jako v letech 2006 či 2007. Tehdy z toho bylo zlato, Jaroslav Hlinka, Jan Hlaváč, Tomáš Netík a další to pamatují. A chtějí se rozpomenout.

Kratěna: Jsem hrdý na to, kam jsme až došli
Video se připravuje ...

Barinka okoukal parádní gól od Malíka
Video se připravuje ...

Jandač se zlobil na Barinku, ten mu oslabení vynahradil
Video se připravuje ...

Plzeň - Sparta: Lukáš Pech poslal Spartu po devíti letech do finále
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud