Jakub Hlaváč
13. října 2017 • 22:27

Štěstí je krásná věc. Ale titul si za něj Sparta nekoupí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mluvit ve sportu o štěstí je ze své podstaty nesmyslné. Rozhodně z dlouhodobého hlediska. Takže pokud v pátek hráči hokejové Sparty po výhře nad Mladou Boleslaví (3:2) povídali, že se na jejich stranu konečně otočilo… Pak se pletou a jsou jednou nohou na další letní dovolené bez šampaňského.



Rozhodně se totiž nedá říct, že by za jejich výkony ve třinácti zápasech stála smůla. Nikoliv. Jejich výkony jsou limitovány opakujícími se a poměrně snadno pojmenovatelnými problémy. To, že se je nedaří odstranit, je chyba. Ne nepřízeň osudu.

Ani pátek nenaznačil, že by se na tom mělo něco měnit. Hrát Spartu dobře 60 minut mohli extraligoví fanoušci vidět jednou. Na konci září proti Liberci. Jinak je to vždycky pro příznivce rudých barev takzvaně o nervy.

Trenérům se nedaří probrat hlavní hvězdy, které ve svém kádru mají. Bez gólu zůstávají Petr Vrána i Jaroslav Hlinka a Lukáš Pech tak často zůstává jediným rozdílovým hráčem. Chlapem, který na sebe vezme zodpovědnost, dovolí si kličku navíc.

Nefunguje ani defenzivní činnost, soupeři se dostávají do přečíslení jednoduchou rozehrávkou a nebýt gólmana Davida Honzíka, poslední dva duely se v šest získaných bodů proměnily jen stěží. A to se tedy opravdu nedá říct, že by Litvínov a Mladá Boleslav neměly dost problémů samy se sebou.

Výsledkům navzdory tak bude v pražských kancelářích probíhat diskuse na téma, jak soubor oživit respektive konsolidovat. Zda si pomoci hráčskou výměnou či tou trenérskou. Jak už to v podobných případech bývá, ke druhé možnosti je blíže.

Takže ano. Vyhrát zápas stylem, kterým se to svěřencům Jiřího Kalouse podařilo v pátek, je tuze krásná věc. Jenže spoléhat na to, že se taková situace bude opakovat pravidelně, to je bláhové. Nebude. Titul si za ní nekoupíš.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud