13. října 2017 • 20:52

SESTŘIHY: Sparta přetlačila Boleslav, Litvínov dostal sedmičku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítězná série vedoucího Brna pokračuje, obhájce přehrál ve 12. kole Tipsport extraligy Olomouc 5:0 a radostnou část sezony prodloužil na sedm výher. Naopak Litvínov pokračuje v sadě neúspěchů. Ve Vítkovicích prohrál 3:7 a padl podeváté v řadě. Výhru oslavily také týmy Plzně, Hradce, Pardubic, Sparty a Zlína. Všech 7 zápasů jste mohli sledovat ONLINE na iSport.cz.



VŠECHNA VIDEA ZDE

Chomutov doma prohrál počtvrté v řadě

Utkání začalo únikem Sklenáře, jenž neuspěl proti Kašíkovi, který v následném oslabení svého týmu neměl náročnější práci. Naopak na druhé stranu po chybě Valacha u modré čáře unikl Ondráček, ale nevystřelil přesně stejně jako v dalším přečíslení Okál.

Skóre otevřel v deváté minutě Tomica, jehož rána z mezikruží se zastavila až v síti. Po neúspěšných pokusech Koblasy a Chpry začali úřadovat Berani, Valenta vyrovnal v šestnáctém minutě z mezikruží a o dvě minuty později dokonal obrat Roberts Bukarts rychlou střelou ze spodní hranice pravého kruhu.

SESTŘIH: Chomutov - Zlín 1:4. Berani poprvé v sezoně naplno bodovali venku
Video se připravuje ...

V dresu Pirátů si dvouminutový trest vysloužil Dlapa, jehož nedisciplinovanost nakonec hosté potrestali. Proti Freibergsovi se Laco ještě stihl přesunout, ale poté nedokázal zabránit dorážce Rihardse Bukartse, jenž zvýšil na rozdíl dvou gólů.

Početní výhodu si zahráli i domácí, kteří ale tlačili do zlínské obrany marně. Nejlepší počin si připsal Růžička mladší, jenž tečoval nahození od modré do tyčky.

Chomutovští si ve třetí části vytvářeli už od počátku tlak, který vyústil druhou nastřelenou tyčkou z pravého kruhu Valachem. Krátce poté hráli domácí tři početní výhody v krátkém sledu za sebou, ale žádnou nevyužili. Branku měl na holi Růžička, který z levé strany nechal vyniknout Kašíka, jenž poté ustál i značný tlak Poletína. V závěru to domácí zkoušeli v šesti, což se jim nevyplatilo. Ondráček pečetil výhru hostů šest vteřin před koncem do prázdné branky.

Hlasy trenérů:

Petr Martínek (Chomutov): "Opakuje se stejný scénář. Dostaneme se do vedení, ale potom inkasujeme zbytečné góly. Šest minut na konci druhé části a celá třetí třetina byla od nás celkem dobrá, snažili jsme se s výsledkem něco udělat. Šlo od nás hodně střel, ale gólman hostů předvedl vynikající výkon. My se střelecky trochu trápíme a paradoxně se nám lépe hraje venku než doma. Snad uhrajeme nějaké body teď, kdy nastoupíme dvakrát venku."

Robert Svoboda (Zlín): "Samozřejmě jsme za vítězstvím rádi. Podařil se nám vstup do utkání, měli jsme lepší pohyb a nezaskočil nás ani gól domácích, protože se nám skóre podařilo otočit. Hráli jsme to, co jsme si řekli. Rozhodlo, že se domácím nevydařily přesilovky ve třetí třetině. My jsme předvedli výborný výkon podpořený Kašíkem v bráně."

Góly

Domácí: 08:32. Tomica

Hosté: 15:19. Valenta, 17:35. Roberts Bukarts, 26:20. Rihards Bukarts, 59:54. J. Ondráček

Sestavy

Domácí: J. Laco – Flemming, Valach, Grman, Mrázek, Slovák, Dlapa – Vondrka, Huml, Tomica – Skokan, V. Růžička, Sklenář – Lauko, Poletín, Koblasa – Chlouba, V. Tomeček, Chrpa.

Hosté: Kašík – Ferenc, Freibergs, Gazda, Matějíček, Řezníček, Petran, Valenta – Kubiš, P. Sedláček, J. Ondráček – Roberts Bukarts, Rihards Bukarts, Honejsek – Šťastný, Popelka, O. Veselý – Okál, Klhůfek, Fryšara.

Rozhodčí

Bejček, Bulanov – Komárek, Zíka

Stadion

SD ARÉNA


Trápení Litvínova pokračuje

Vítkovice přehrály poslední Litvínov 7:3 a přerušili sérii pěti porážek. Hosté naopak protáhli černou sérii bez výhry na devět utkání.

Litvínovský útočník Lukeš si po minulé prohře stěžoval, že za špatnými výsledky stojí nepovedené první třetiny a střelecké trápení. A v Ostravě nevybočili z trendu. Vítkovičtí potrestali už v páté minutě chybu hostů v rozehrávce a Lev si poradil s gólmanem Kantorem bekhendovým blafákem. V polovině úvodní části Kolouch zvýšil tečí Slobodovy střely a třetí gól přidal Tybor z dorážky v přesilové hře pět na tři. A to ještě zahodil Olesz sólový únik.

V kabině Litvínova zřejmě létaly o přestávce hromy a blesky, protože na led nastoupilo ve druhé třetině jiné mužstvo. Gula ale trefil tyč, v další šanci selhal Hanzl, který následně zbytečným faulem daroval domácím přesilovku. S jejím vypršením se za obranu hostů dostal Tybor, vystihl záměr Kantora, který mu chtěl holí vypíchnout puk, a přehodil ležícího gólmana.

SESTŘIH: Vítkovice - Litvínov 7:3. Ostravané přerušili sérii pěti proher
Video se připravuje ...

Litvínov se nevzdával, a i když v další šanci neuspěl Gula, tak jejich tlak nakonec korunoval ve snížení Doležal. Vzápětí vyhnal Hudeček nenápadnou ale krásnou střelou, která skončila v síti, Kantora na střídačku. Hosté po pěkné kombinaci v přesilovce snížili trefou Lukeše, ale Vítkovicím vrátil čtyřbrankový náskok Kolouch.

Šest branek dali Ostravští v součtu předchozích pěti utkání, teď jim na stejný počet stačily necelé dvě třetiny. Domácí v první polovině závěrečné části kontrolovali vedení a drželi hru co nejdále od své branky. Prosadili se ale paradoxně až při přesilové hře Litvínova, ve kterém sehrála skvěle přečíslení domácí dvojice Lev - Dej, který rozjásal domácí fanoušky posedmé. Poslední slovo měli hosté, po jejichž hezké souhře uzavřel gólové hody Hanzl.

Hlasy trenérů:

Jakub Petr (Vítkovice): "Když minulou tiskovou konferenci řekl můj kolega Pavel Trnka, že výkon proti Olomouci byl dobrý a výsledek krutý, plně s tím souhlasím, a stojím si za tím. I když teď po Litvínově máme tři body a dali jsme sedm branek, nebyl to tak dobrý výkon. Jsme samozřejmě rádi, že jsme vyhráli. Dařilo se nám střelecky. Důležitá byla hlavně branka na 4:1. Akorát mě mrzí, že jsme při vedení 3:0 chtěli soupeře vyučovat."

Darek Stránský (Litvínov): "Do Ostravy jsme jeli se záměrem navázat na povedenou třetí třetinu na Spartě. Záměr ale evidentně nevyšel, po první třetině jsme prohrávali 0:3. Co k tomu říct? Myslím, že není co dodat. Ve zbytku utkání tam byla z naší strany spousta chyb a mnoho špatných rozhodnutí ve hře. Proto takový výsledek. Nesmírně si vážím nemalého množství fanoušků, kteří nás i za příšerného stavu povzbuzovali. Musím se jim omluvit."

Góly

Domácí: 04:23. Lev, 09:05. Kolouch, 18:10. Tybor, 26:05. Tybor, 30:13. Hudeček, 36:34. Kolouch, 54:07. Dej

Hosté: 28:21. J. Doležal, 34:28. F. Lukeš, 58:12. M. Hanzl

Sestavy

Domácí: Dolejš (Bartošák) – Hrbas, Baranka, Sloboda (A), Klok, Trška, Výtisk (A), Puzič – Tybor, O. Roman, D. Květoň – Dej, Lev, Olesz (C) – P. Zdráhal, Š. Stránský, Szturc – Hudeček, Kolouch, Kurovský.

Hosté: Kantor (31. Petrásek) – Sörvik, Kubát, Gula (A), L. Doudera, Baránek, Z. Sklenička, Dietz – Nejezchleb, M. Hanzl, F. Lukeš – Matoušek, Gerhát, J. Černý (A) – Jurčík, Válek, Trávníček (C) – M. Hořava, Jícha, J. Doležal.

Rozhodčí

Šír, Lacina – Frodl, Hynek

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

4 812 diváků


Jihlava nenavázala na domácí výhry

Na Horáckém zimním stadionu se Jihlava s Hradcem střetla po čtyřech letech. Na první větší šanci v zápase se čekalo až na konec šesté minuty, kdy se Kukumberg dostal až před Škarka. Jihlavský gólman ale jeho pokus dokázal betonem vyrazit.

Hradec hrál v rychlém sledu dvě přesilovky, ale ani v jedné se mu domácí branku ohrozit výrazněji nepodařilo. Naopak první početní výhoda málem Dukle přinesla vedení, když Skořepa vypálil 76 vteřin před koncem první části, puk se ale dostal k Macíkovi, který se neukvapil, vybruslil si na střed útočného pásma mezi kruhy, ale Rybára nepřekonal. První třetině tak v Jihlavě už podruhé v řadě skončila bez branek.

SESTŘIH: Jihlava - Mountfiled HK 0:2. Oba góly vstřelil Jarůšek
Video se připravuje ...

Úvodní branku viděli diváci až v polovině utkání, kdy svou první branku v probíhajícím extraligovém ročníku vstřelil Jarůšek, který zužitkoval tlak Hradce v útočném pásmu. Čtyři a půl minuty před koncem druhé třetiny mohl srovnat po přihrávce Protasenji Hubáček, ale Rybár si s jeho slabým zakončením dokázal poradit.

Pět a půl minuty před koncem třetí třetiny vsítili hosté druhou branku, rozhodčí ji ale po konzultaci s kolegou u videa neuznali. Regulérního gólu se hosté přeci jen dočkali, a to necelé tři minuty před koncem, kdy Jarůšek vstřelil svůj druhý gól v sezoně a využil zároveň i přesilovku. Hradecký útočník mohl poté přidat i další branku, pozorný Škarek mu ale v hattricku zabránil.

Hlasy trenérů:

František Zeman (Jihlava): "Soupeř byl zarputilý, výborný ve středním pásmu a dobře organizovaný v obranném. Těžko se nám přes to procházelo. Nehledě na to, že byl podpořen výborně chytajícím gólmanem. Nedokázali jsme proměnit šance, které jsme si vytvořili, proto nemáme ani bod."

Pavel Hynek (Hradec Králové): "Do Jihlavy jsme jeli s obrovským respektem a pokorou. Ze statistik víme, že Dukla doma hraje výborně a boduje. Věděli jsme, že nás čeká náročný fyzický hokej, což se potvrdilo. Byl to boj. Důležité bylo, že se nám povedlo vstřelit první branku a mohli jsme se díky tomu zaměřit ještě více na obranu. Věděli jsme o sérii naší i soupeře, ale zápas se rozhoduje vždy tady a teď. My jsme ztratili první tři zápasy a touhle vítěznou sérií si to teď vracíme a doháníme to."

Góly

Domácí:

Hosté: 28:26. Jarůšek, 57:15. Jarůšek

Sestavy

Domácí: Škarek (Volden) – Suchánek, de la Rose, J. Zdráhal, Šidlík, Ulrych, Bryhnisveen, Váňa – Jiránek, Skořepa, T. Kubalík – Rys, F. Seman, Čachotský – Anděl, M. Hlinka, Žálčík – Protasenja, R. Hubáček, Macík.

Hosté: Rybár (J. Sedláček) – Gregorc, Cibulskis, Graňák, F. Pavlík, Vydarený, Pláněk – Šimánek, Dragoun, Köhler – Cingel, Kukumberg, Jaroslav Bednář – Červený, Koukal, Vopelka – Látal, Zigo, Jarůšek.

Rozhodčí

Hejduk, Sýkora – Brejcha, Pešek

Stadion

Horácký zimní stadion, Jihlava


Plzeň bodovala podesáté za sebou

Domácím vyšel vstup do utkání dokonale a již po 42 vteřinách otevřel Moravčík střelou od modré čáry skóre. Indiáni si lepším pohybem vynutili nápor a ve čtvrté minutě po vyražené střele Kubalíka pohotově dorážející Kindl jen těsně minul odkrytou branku. Za chvíli si Kindl spravil chuť, když po závaru kolem libereckého brankoviště ideální přihrávkou vybídl ke skórování Stacha.

Hosté ožili až díky zaváhání plzeňského gólmana Svobody, kterého nenápadným nahozením od levého mantinelu překvapil Ševc. Poté při hře čtyři na čtyři protáhl Willa bekhendovým zakončením rozjetý Moravčík a z protiútoku tečí zamířil nad branku nový muž ofenzivy Tygrů Redenbach.

SESTŘIH: Plzeň - Liberec 5:1. Tygři venku prohráli i šestý duel v sezoně
Video se připravuje ...

V 10. minutě si ovšem vybral slabou chvilku i gólman Liberce, když ho Gulaš překonal střelou od červené čáry a zvýšil na 3:1. Krátce před koncem první třetiny ale Will dokázal zasáhnout proti pokusu nekrytého Mertla z bezprostřední blízkosti.

V úvodu prostřední části hosté dokázali ubránit dvě plzeňské přesilovky a ve 24. minutě mohl snížit na rozdíl jediného gólu Derner, ale po průjezdu útočným pásmem zakončil z mezikruží jen doprostřed branky. Následně hráči Liberce zvládli další oslabení a v polovině utkání si připravili dvě šance. Svobodu ovšem nepřekonal dorážející Bartovič, ani vzápětí na levém kruhu volný Bakoš střelou bez přípravy. Naopak udeřilo na druhé straně, když ve 35. minutě během početní výhody po individuální akci Indráka zblízka pohodlně upravil na 4:1 Kracík.

Do závěrečné třetiny vstoupili aktivněji domácí, Will si však poradil s nebezpečným pokusem kanonýra Kubalíka. Liberci nevyšla ani přesilovka. Po jejím skončení navíc při přečíslení tří na jednoho přihrál Preisinger ideálně Kodýtkovi, jehož střelu stačil na poslední chvíli zázračně zastavit svým pravým betonem Will. Na končených 5:1 přesto upravil stav Kubalík díky úspěšné dorážce Gulašovy bomby během přesilovky pět na tři. Více než sedm tisíc diváků ještě v závěru potěšil vítězným pěstním soubojem se Stránským Hollweg.

Hlasy trenérů:

Jiří Hanzlík (Plzeň): "Vyšla nám skvěle první třetina, podle mého názoru byla snad nejlepší v novém ročníku. Od druhé třetiny už se hra vyrovnala, ale stále jsme tahali za delší stranu provazu. Přestože je teď na Liberci trochu deka, tak je to pořád výborný tým se skvělým systémem, který se snažíme produkovat i my. Diváci měli díky tomu možnost vidět opravdu kvalitní hokej. Vyzdvihl bych i závěrečnou bitku Hollwega se Stránským, který se nebál postavit specialistovi, jakým Ryan na tuhle situaci je."

Filip Pešán (Liberec): "Obraz našich venkovních zápasů je pořád stejný. Z každé střely jsme dostali gól. Když už jsme dokázali vyrovnat, tak jsme dostali laciný gól a pak ještě třetí dokonce od červené čáry. Tyhle laciné góly nás sráží. Ve druhé a třetí třetině už jsme viděli vyrovnaný hokej a myslím, že jsme se Plzni herně vyrovnali. Ale opět jsme inkasovali čtvrtý gól z přesilovky a ve třetí třetině jsme se nesmyslně nechali vyloučit do tří a výsledkem je další debakl. Věřím, že se z toho oklepeme."

Góly

Domácí: 00:42. Moravčík, 03:49. Stach, 09:10. Gulaš, 34:13. Kracík, 54:40. D. Kubalík

Hosté: 06:08. Ševc

Sestavy

Domácí: M. Svoboda (Sochůrek) – Moravčík, Jones, D. Sklenička, P. Kadlec (C), Pulpán, Čerešňák – Schleiss, Mertl, Gulaš (A) – D. Kubalík, Stach, Kindl – Straka, Kracík, Indrák (A) – Kodýtek, Preisinger, Hollweg.

Hosté: Will (Stezka) – Ševc (C), Jánošík, Šmíd (A), Plutnar, Derner, Kolmann – L. Krenželok (A), P. Jelínek, Jašek – Lakatoš, Bulíř, Bakoš – Ordoš, Redenbach, Bartovič – J. Vlach, Vantuch, J. Stránský – Jeník.

Rozhodčí

Hribik, Hradil – D. Jelínek, Kis

Stadion

Home Monitoring Aréna

Návštěva

7 113 diváků


Pardubice držel brankář Klouček

Třinec musel v utkání oželet služby svého nejproduktivnějšího hráče Vladimíra Rotha a právě ofenzivní nápady v první třetině chyběly oběma týmům. Hned na začátku zahrozil hostující Rákos a Dynamo pak ostřelovalo Hrubce při přesilovce. Velké šance ale nemusel řešit ani jeden z brankářů. Když už se totiž Hrňa nadechoval k úniku, tak mu kotouč sjel z hole.

To druhá třetina byla o něčem jiném. Solidní možnost nejprve neproměnil Irgl, ale ve 25. minutě se už hosté radovali, když Krajíček nahozením od zadního mantinelu dokázal procpat kotouč do branky. Na opačné straně z mezikruží přestřelil Quenneville. Srovnání zařídil až ve 30. minutě z dorážky Starý.

SESTŘIH: Pardubice - Třinec 2:1. Dynamo doma vyhrálo teprve podruhé v sezoně
Video se připravuje ...

Střelecké procitnutí probudilo oba týmy a k vidění byla poměrně ofenzivní partie. Další možnost Dynama promarnil Bojko, který zblízka trefil jen Hrubce. Domácí Klouček měl zase co dělat s prudkou střelou Hrni. Remízovým stavem nakonec pohnul až ve 38. minutě pardubický Wishart, když zůstal osamocený před Hrubcem a trefil se přesně pod horní tyč.

Na tahu byli hostující hráči, ale ti jako by nemohli nalézt recept na dobře bránící Dynamo. Domácím pomohla i přesilovka, kterou otupili sílící nápor Třince. Hosté sice byli častěji v útočném pásmu, ale šance nepřicházely. Naopak třetí gól Pardubic mohl po přečíslení přidat Perret.

Až čtyři a půl minuty před třetí sirénou se k čisté gólovce protlačil Svačina, ovšem Klouček se štěstím udržel puk před brankovou čárou. Tím naděje Třince zhasly, více šancí už pardubická obrana nepovolila.

Hlasy trenérů:

Pavel Marek (Pardubice): "Chci poděkovat celému týmu za vydřené vítězství, všichni hráči zápas poctivě odpracovali. Věděli jsme, jak výborný tým přijede a jak dobře hrají přesilovky. To byla důležitá věc, že jsme dokázali jejich početní výhody ubránit. První třetinu jsme odehráli hodně zakřiknutě, ale naštěstí jsme neinkasovali. Třinecký gól ve druhé části nás paradoxně probudil. Začali jsme hrát více sebevědomě, začali jsme lépe bruslit a dokázali jsme utkání dotáhnout do vítězného konce."

Marek Zadina (Třinec): "Často se nám stává, že se tlačíme do soupeřovy obrany a hrozně těžko se to překonává. V první třetině jsme ještě měli v nohách úterní zápas Ligy mistrů, pak jsme to rozjezdili a nějaké šance jsme si vytvořili. Dali jsme gól na 1:0, ale bohužel jsme propadli v útočném pásmu a dostali na 1:1. I přes tlak do branky jsme si vyložené šance nevytvořili, většinou jsme končili ve středním pásmu nebo v rozích. Za stavu 2:1 pro Pardubice bylo těžké se do toho dostávat, ale klukům nemůžeme upřít snahu, hráli na sto procent. Takové zápasy jsou, my se z toho poučíme a půjdeme dál."

Góly

Domácí: 29:09. Starý, 37:58. Wishart

Hosté: 24:46. Krajíček

Sestavy

Domácí: Klouček (Kacetl) – Hunkes, Wishart, Cardwell, Čáslava, Mojžíš, Trončinský – Vondráček, Tomášek, Treille – Quenneville, Bojko, Rolinek – J. Sýkora, Poulíček, Perret – Beran, Dušek, Starý.

Hosté: Hrubec (Strmeň) – M. Doudera, Krajíček, Linhart, Jank, D. Musil, Adámek – Rákos, Marcinko, Martin Růžička – Adamský, Polanský, Svačina – Hrňa, Cienciala, Irgl – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski.

Rozhodčí

Adam Kika, Tomáš Horák – Jiří Flegl, David Polonyi

Stadion

Tipsport arena

Návštěva

7023 diváků


Kometa si upevnila vedení

Na rozdíl od předcházejících duelů vstoupila Kometa do zápasu s maximální koncentrací. Důsledně napadala soupeře po ztrátě kotouče v jeho obranném pásmu a nedovolila mu založit kloudnější akci. Navíc Brňané přehrávali protivníka i vtipnou kombinační souhrou a dostávali se často k zakončení. Olomoučtí hokejisté působili hodně bezradným dojmem, nedostávali se do gólových šancí a brankáře Čiliaka prověřovali pouze střelami z větší vzdálenosti.

Skóre otevřel už v 6. minutě střelou od modré čáry Barinka. O šest minut později přidal druhý gól Vojtěch Němec, jehož nechali zadáci Olomouce zcela volného před brankářem Konrádem. Třetí gól přidal při první přesilovce Brna Vincour, který tečoval střelu obránce Krejčíka od modré čáry.

SESTŘIH: Kometa Brno - Olomouc 5:0. Kometa vyhrála sedmé utkání v řadě
Video se připravuje ...

Ve druhé třetině se podařilo Hanákům částečně srovnat krok. Zpřesnili zakládání útočných akcí, častěji se dostávali k zakončení, Čiliaka ale nepřekonali. Naopak Kometa poněkud polevila v nasazeném tempu a také ztratila produktivitu z úvodního dějství.

V závěrečné třetině vyzněla snaha Hanáků o korigování výsledku naprázdno. Naopak jasnou výhru Brňanů potvrdili dalšími dvěma góly Haščák a svoji první extraligovou branku zaznamenal Horký. Čiliak neinkasoval a připsal si tak první čisté konto v sezoně.

Hlasy trenérů:

Kamil Pokorný (Brno): "Měli jsme vynikající vstup do zápasu, jak v pohybu, tak kombinačně. Podařilo se nám vstřelit tři branky, což byla proti tak houževnatému soupeři obrovská výhoda. Ve druhé třetině jsme až na tři zaváhání, kdy jsme si nepokryli brejkové situace, soupeře mačkali v útočném pásmu. Ve třetí třetině už jsme měli utkání pod kontrolou a do brejků jsme už Olomouc nepustili. Naopak jsme výsledek ještě navýšili. Náš tým se prezentoval velice kvalitním výkonem."

Jan Tomajko (Olomouc): "Lehce se mi utkání nehodnotí. Prohráli jsme první třetinu 0:3, od toho se celý zápas odvíjel. Kometa byla v úvodu jasně lepší. Ve druhé třetině Brňané trošku polevili. Vytvořili jsme si nějaké šance, ale nebyli jsme produktivní. Soupeř si výsledek pohlídal a ve třetí třetině nám nasázel další dva góly. Náš výkon nebyl dobrý. Musíme se do neděle zvednout a bojovat. Bylo to těžké utkání, protože Kometa je rozjetá a myslím si, že jsme byli dost odevzdaní."

Góly

Domácí: 05:58. Barinka, 11:43. V. Němec, 18:52. Vincour, 51:22. Haščák, 57:00. Horký

Hosté:

Sestavy

Domácí: Čiliak (Vejmelka) – Barinka, Štencel, Gulaši, J. Krejčík, Malec, Bartejs, Mlčák – Zaťovič (A), Hruška, M. Erat (A) – T. Svoboda (C), L. Čermák (C), Vincour – Dočekal, V. Němec, Haščák – Mallet, R. Zohorna, Horký.

Hosté: Konrád (Falter) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Staněk, Houdek, L. Galvas, J. Galvas – Laš, J. Knotek (A), Eberle – Burian, Sundher, Skladaný – Strapáč, Mráz, Ostřížek – Holec, Herman, Rác – R. Vlach.

Rozhodčí

Mrkva, Úlehla – Barvíř, Blümel

Stadion

DRFG Arena

Návštěva

7700 diváků


Boleslav na Spartu neumí

Zápasu předcházel ceremoniál, při kterém byl oceněn dnes se s kariérou loučící čárový rozhodčí Jaromír Bláha, jenž za 23 sezon rozhodoval 702 extraligových utkání.

V úvodím dějství byli aktivnější hosté. Ve druhé minutě v přečíslení dvou na jednoho přihrál Valský Pacovskému, který ale netrefil ideálně puk. V sedmé minutě ukryl Honzík v lapačce nepříjemně tečovaný puk po Holíkově přihrávce. Sparta se následně ubránila při Říčkově trestu, při kterém si hosté velkou šanci nevypracovali. Lencovi v dobré pozici uskočil puk.

V 11. minutě sparťanský gólman kryl únik Valského. Na druhé straně si Maxwell poradil s Kudrnovou šancí. Střelecké pokusy z dálky oba brankáři spolehlivě kryli. V 18. minutě se dostal do úniku Pacovský, ale Kalina mu stihl včasným atakem ztížit zakončení.

SESTŘIH: Sparta Praha - Mladá Boleslav 3:2. Pražané porazili Boleslav poosmé za sebou
Video se připravuje ...

V úvodu druhé třetiny zahrozili Lenc, ale pak putoval na trestnou lavici Knot a Sparta svou první přesilovou hru v zápase využila. Přes stínícího Kumstáta překonal Maxwella od modré čáry Pavelka. Další možnost Pražanů měl Pech, ale zblízka minul branku.

Hosté se dočkali ve 33. minutě vyrovnaní. Valský nabil mezi kruhy Knotkovi, který střelou přes obránce překonal Honzíka. Vzápětí mohl otočit stav sparťan hostující v Mladé Boleslavi Procházka, po Urbanově přihrávce ale v přečíslení trefil jen Honzíkův levý beton.

Za domácí ve třetí třetině nejdříve zahrozil Reichenberg a ve 43. minutě už Sparta získala podruhé v utkání vedení. Kudrna se prodral po pravé straně podél mantinelu, natlačil se před branku a forhendem zasunul puk za Maxwella. Hosté za 83 vteřin odpověděli. Kotvanovo nahození propadlo Honzíkovi mezi betony a Valský doklepl puk za brankovou čáru.

Přesně za minutu se vrátili Pražané do vedení. Do útočného pásma si po Pechově akci najel Mikuš a z pravého kruhu trefil přesně protější horní roh Maxwellovy branky. Za čtyři minuty mohl zvýšit Říčka, který se probil do šance a z úhlu trefil horní tyč. Těšný náskok ale domácí i tak uhájili až do konce.

Hlasy trenérů:

Jaroslav Nedvěd (Sparta): "Neměli jsme dobrou první třetině a byli jsme rádi, že jsme ji přežili za bezbrankového stavu, protože Boleslav v ní byla lepší. Pak jsme si v kabině něco řekli a malinko něco změnili. Hlavně se hráči nastartovali a postavili se k tomu jako profíci a dobrá parta. Zatáhli za jeden provaz. I po takovém začátku, který se nám nepodařil a byly tam snad tři samostatné nájezdy, tak jsme nesklopili hlavy a šli jsme tam jako bojovníci. Druhá třetina se odbojovala a ve třetí už jsme byli herně lepší. I když jsme i v ní nechali soupeře vyrovnat, tak jsme ten zápas tak trošku kontrolovali."

Patrik Augusta (Mladá Boleslav): "Prohráli jsme si utkání jednoznačně třetí třetinou. Myslím si, že dvě třetiny jsme byli pět na pět lepší, vytvořili jsme si šance, které jsme nedali. Třetí třetinu jsme odehráli velice špatně a Spartě jsme to nabídli."

Góly

Domácí: 23:36. T. Pavelka, 44:42. Kudrna, 47:05. Mikuš

Hosté: 32:41. T. Knotek, 46:05. Valský

Sestavy

Domácí: Honzík (Aittokallio) – T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Nedomlel, Zámorský, Mikuš, Kalina – Smejkal, Pech, Saponari – Forman, J. Hlinka (C), Klimek – Uher, P. Vrána (A), Říčka – Kudrna, Reichenberg, Kumstát (A) – Rousek.

Hosté: Maxwell (J. Růžička) – Hanzlík (C), Eminger, J. Říha, Němeček, Kotvan, Knot, Hrdinka – P. Musil, P. Holík, Lenc – Pacovský, T. Knotek, Valský – Klepiš (A), Žejdl, Orsava – Pabiška, Urban, Martin Procházka.

Rozhodčí

Hodek, Pešina – Bláha, Špůr

Stadion

O2 arena, Praha

Návštěva

6 438 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Plzeň 52 28 7 9 8 172:123 107
2. Mountfield 52 26 7 7 12 146:101 99
3. Třinec 52 24 6 8 14 143:122 92
4. Vítkovice 52 26 4 6 16 157:119 92
5. Brno 52 23 6 9 14 148:121 90
6. Pardubice 52 20 5 6 21 128:139 76
7. Liberec 52 18 9 4 21 132:138 76
8. Olomouc 52 16 10 7 19 129:136 75
9. Zlín 52 18 8 4 22 121:140 74
10. Sparta 52 18 5 7 22 140:150 71
11. Chomutov 52 13 10 9 20 132:155 68
12. Ml. Boleslav 52 15 6 8 23 118:139 65
13. Jihlava 52 12 7 7 26 106:139 57
14. Litvínov 52 10 7 6 29 118:168 50

V první části hry se Plzeň radovala z branky proti Liberci hned třikrát
V první části hry se Plzeň radovala z branky proti Liberci hned třikrát

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud