Jakub Konečný
22. března 2011 • 04:00

Hrozil průšvih jako Brno! Naštěstí Lubas není Šulc ...

Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

JAKUB KONEČNÝ - Ač měl brněnský krajánek Matijas Pejič při utkání se Slavií na registračním průkazu špatné jméno klubu, byl jeho doklad v pořádku. Že to nedává smysl? Podle ligového ředitele Iva Lubase, který celou kauzu čtrnáct dní rozplétal, je to přesně naopak. Naštěstí.

 



Vypadalo to na pořádnou aféru. A další kaňku, kterých dopadlo na Gambrinus ligu během jara už víc, než by se slušelo. Neoprávněný start, chyba rozhodčích, kontumace. Brr, to jsou slova, která nedělají dobrou reklamu žádné soutěži.

Proto vlastně ani nepřekvapí, že k nim ligový komisař Ivo Lubas na konci svého pátrání nedospěl. Přece nebude kazit produkt, kterému šéfuje.

Své rozhodnutí při tom opírá o výklad i ducha regulí, které šlendrián s registračkou Matijase Pejiče upravují. Jeho rozsudek je tedy naprosto legitimní a legální.

Především je však Lubasův verdikt projevem zdravého rozumu. Pejič na výsledek zápasu se Slavií (1:1) neměl žádný vliv, nastoupil na poslední minutu. A rovněž pochybení hráčova klubu je v podstatě administrativní prkotina, odpovědný funkcionář jen zapomněl nechat zaktualizovat název týmu na jednom dokumentu.

Proto je správné, že letos obzvlášť vypjatý boj o záchranu neovlivní kontumační výsledek. Fotbal v tom směru projevil mnohem víc nadhledu a prozíravosti než lední hokej, v němž Lubasův kolega Stanislav Šulc povýšil administrativu nad sportovní stránku věci.

A k tomu by se mělo sahat jen ve skutečně naprosto oprávněných případech.



Vstoupit do diskuse
6
Články odjinud


Články odjinud