Jakub Konečný
21. května 2011 • 19:25

BLOG: Má je pomsta aneb Horváth slaví titul

Vstoupit do diskuse
12
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

JAKUB KONEČNÝ - Vše, co v životě uděláš, se ti jednou vrátí. Pravdivost tohoto moudra nyní poznali i dva šéfové Sparty. Daniel Křetínský a Jozef Chovanec kdysi společně vyhnali do Plzně hráče, který se jim už nehodil do krámu. A dotyčný Pavel Horváth to tehdy cítil jako velkou křivdu. Titul, který s Viktorií nyní vyfoukl právě Spartě, musí být tudíž pro šestatřicetiletého veterána ohromnou satisfakcí.



Sparta v roce 2008 vedla tři kola před koncem o čtyři body, a přesto ještě stačila titul ztratit. Zejména vinou památného blikance Tomáše Řepky v zápase s Brnem. Nicméně jako hlavní viník zbabraného ligového finiše byl tehdy označen Pavel Horváth, který Letnou opouštěl doslova jako prašivý pes.

V úplném závěru sezony se proti němu totiž postavili i někteří ultras Sparty a útočili na něj hanlivými pokřiky i transparenty. Vedení klubu se jedné z hvězd týmu ani v nejmenším nezastalo, naopak. Negativní vztah části fanoušků vůči ní použilo jako další argument pro její odchod.


Šéfové Sparty své špatné rozhodnutí navíc ještě umocnili tím, že Horvátha doslova nacpali do Plzně. S jinými zájemci o služby špičkového záložníka ani nejednali.

Majitel neomylné levačky si tehdy podal ve Spartě dveře s Patrikem Bergerem, ale ani bývalá hvězda Liverpoolu, ani poté Marek Matějovský na jeho výkony v rudém dresu nenavázali. Rudá armáda na toho správného stratéga zatím stále čeká.


Zato hra Plzně byla především díky Horváthovi v této sezoně nejen efektní, ale i efektivní. Stačí jen statistika z obou vzájemných zápasů dvou nejlepších týmů soutěže. Oba vyhrála Plzeň 1:0 – přičemž v Praze hráč s číslem 10 na gól nahrával a ve Štruncových sadech ho sám krásně z přímého kopu vstřelil.

„V Plzni se možná rodí velmi dobrý mančaft, který může hrát i před Spartou,“ glosoval před třemi lety Horváthův kariérní sešup jeho agent Ondrej Chovanec. Tehdy ta slova bral každý jen jako zdvořilostní kompliment a těšínská jablíčka.

Jeho prominentní klient jim však dal reálný obsah.

Vstoupit do diskuse
12
Články odjinud


Články odjinud