Jakub Konečný
20. října 2013 • 22:29

Pravda o síle fotbalové Sparty? Ta je pro soupeře hodně krutá

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud pro Spartu začala utkáním s Duklou série pravdy, pak její drtivé vítězství 3:0 je pro konkurenty hodně špatný signál. V tuto chvíli připomíná vedoucí tým ligy válec, který srovná se zemí jakéhokoliv soupeře.



Dukla má svou hru založenou na držení míče a krátkých přihrávkách, kterými deptá protivníky. Na Spartě se však k uplatnění svého know-how vůbec nedostala, byli to právě domácí, kteří vlastní verzí tiki-taka rozebírali statickou obranu ambiciózního týmu z Dejvic. „Porážka o tři góly je pro nás ještě milosrdná,“ uznal kouč Dukly Luboš Kozel.

Po třítýdenní ligové přestávce Sparta začala tam, kde přestala – a ve velkém stylu. Vítězstvím v druhém pražském derby za sebou si ještě upevnila svou vedoucí pozici.

A zároveň taky uzemnila všechny hnidopichy, kteří její dosavadní výsledky zpochybňovali s odkazem na nevyrovnané výkony či slabší kvalitu protivníků. Po sobotním večeru je jasné, že její vedení v tabulce má opodstatnění, přičemž z hlediska formy a atraktivity hry s ní momentálně drží krok jen Teplice.

Žlutomodří to však ještě musejí potvrdit v dohrávce proti Brnu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud