Jakub Konečný
17. července 2015 • 14:37

Zrádný los LM skrývá spoustu nástrah. Především pro Spartu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak a je to venku, Plzeň i Sparta už konečně znají identitu první ze dvou překážek k pokladu z Ligy mistrů. Plzeň narazí na lepšího z maltsko-izraelského duelu (Hibernians-Maccabi Tel-Aviv, první zápas 2:1), Sparta si po pěti letech zopakuje souboj s CSKA Moskva. Těžší los po všech stránkách má samozřejmě vicemistr, nicméně ani úřadující šampion Synot ligy nesmí polevit v ostražitosti.



Nejdřív ta dobrá zpráva – Plzně se štěstí při losu předkol evropských pohárových soutěží i nadále drží. V osudí na Viktorii určitě čekali kvalitnější protivníci, než jsou maltští Hibernians, nebo izraelské Maccabi Tel-Aviv.

Zvlášť když favorit první zápas na Maltě nezvládl a prohrál 1:2. Pokud doma nepříznivý vývoj Maccabi neotočí, bude to překvapení, které udělá Davidu Limberskému a spol. určitě velkou radost. Maltský tým je při vší úctě k němu malina, Plzni by především odpadlo náročné cestování a zápas v pořádně husté atmosféře, kterou umějí fanoušci Maccabi vytvořit.

Obojího si naopak dostatečně užije Sparta. Tříhodinový let a k tomu možná stejně úmorně dlouhý transfer z letiště na hotel, zácpy během cest na trénink a zpět. A navrch nevlídné prostředí, způsobené jednak současnou politickou situací, ale hlavně také potyčkami fanoušků obou týmů s policií před pěti lety. Stručně a jasně – CSKA je silný, přitom neatraktivní a ke všemu ještě logisticky náročný soupeř.

I to je však daň za to, že Sparta skončila v uplynulém ročníku Synot ligy až druhá.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud