Jakub Konečný
8. dubna 2016 • 15:50

Kalamita v obraně? Spartu mohou inspirovat United nebo AC Milán

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Personální situace, v níž se Sparta ocitla před odvetou čtvrtfinále Evropské ligy s Villarrealem, není normální. Zatímco za absence vykartovaných zadáků Jakuba Brabce s Costou může dlouhodobě špatná disciplína svěřenců Zdeňka Ščasného, rozsáhlá marodka připomíná spíš přírodní katastrofu, po níž je třeba vyhlásit stav ohrožení.



Plzeň zareagovala na ztrátu zraněných útočníků Michala Ďuriše a Michaela Krmenčíka angažováním Pavla Fořta z třetiligových Domažlic. Sparta, které momentálně chybí osm (!) stabilních hráčů, podobné řešení použít nemůže, protože soupiska pro Evropskou ligu je už dávno uzavřená a 6. dubna navíc vypršel termín i pro přestupy amatérů.

Poslední český zástupce v evropských pohárech si tak bude muset pomoci ze svých zdrojů a malou útěchou mu při tom může být, že teoreticky má kam sáhnout. Jak juniorka Sparty, tak její nejstarší dorost totiž suverénně vedou své soutěže.

Nicméně i tak půjde v případě nominace nezkušeného juniora samozřejmě o velký risk, na který musí najít trenér odvahu.

Siniša Mihajlovič v AC Milán či Louis van Gaal v Manchesteru United takovou kuráž měli, a v kritické chvíli dali důvěru šestnáctiletému gólmanovi, respektive osmnáctiletému útočníkovi.

To, že se Gianluigi Donnarumma a Marcus Rashford následně odvděčili vynikajícími výkony, budiž dobrým znamením. A povzbuzením, že i ta sebehorší situace má své východisko.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud