8. dubna 2016 • 04:50

Spartu čeká odveta se zničenou obranou. Zbyl jsem jen já, řekl Kováč

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak tohle je obrovský problém. Pražská Sparta sice prohrála v úvodním čtvrtfinále Evropské ligy Villarrealu těsně 1:2 a vydřela tak šanci do domácí odvety, jenže do té nastoupí s totálně rozebranou obranou. Trenérovi Zdeňku Ščasnému totiž hrozí, že se bude muset obejít až bez čtyř stoperů!



Do Villarrealu ani neodcestoval zraněný stoper Ondřej Mazuch, v základní sestavě ale už nastoupil Mario Holek . Jenže sparťanská radost z návratu oblíbeného obránce netrvala dlouho. Konkrétně jen do 28. minuty, kdy si Holek obnovil zranění a musel střídat.

To nebylo zdaleka všechno. Ještě v prvním poločase si žlutou kartu vysloužili obránci Jakub Brabec a Costa , což znamená, že ani jeden z nich nebude moci nastoupit v odvetě.

Sparta se tedy v domácím zápase s Villarrealem bude možná muset obejít bez čtyř stoperů! „Je to věc, která mě v průběhu zápasu trápila hodně, ve druhé půli jsem na ní dost myslel. Dva stopeři vykartovaní, dva zranění. Co k tomu říct? Budeme se muset na zápas připravit jinak, s jinými hráči. Musíme to nějak vymyslet,“ tvrdil po zápase trenér Sparty Zdeněk Ščasný.

Mimo hru je navíc defenzivní záložník Lukáš Vácha , problémy má také krajní obránce Ondřej Zahustel , který ale byl ve Villarrealu na lavičce.

Jediným zdravým a připraveným stoperem je tak pro odvetu v tuto chvíli zkušený Radek Kováč , který už dříve ohlásil, že po sezoně ukončí kariéru. A s takovou porcí minut určitě nepočítal. „Teď jsem první volbou, protože jsem zbyl jenom já,“ usmál se po utkání ve Španělsku do kamer ČT Sport.

„Do odvety budeme mít spoustu absencí, vidím to jako složité. Výsledek z Villarrealu je ovšem výborný, klukům nemůžu absolutně nic vytknout. Uvidíme, jak to bude za týden,“ uzavřel Ščasný.

Potěšit alespoň sparťanského kouče muselo, že i přes tradičně tvrdou hru si stopku za žluté karty nevysloužil Martin Frýdek a třetí žluté se vyhnul také Bořek Dočkal .

Kdo je pro odvetu mimo hru?

Jakub Brabec, Costa (trest za žluté karty)
Mario Holek, Ondřej Mazuch, Ondřej Zahustel, Lukáš Vácha, Petr Jiráček (zranění)
Josef Šural (nemůže hrát evropské poháry)

Byl to tvrdý zápas. Martin Frýdek po bolestivém střetu.
Byl to tvrdý zápas. Martin Frýdek po bolestivém střetu.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Foto spo

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud