Jakub Konečný
11. dubna 2016 • 11:20

Místo papučí hlavní role. Zatím to vypadá, že by to Kováč mohl zvládnout

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Člověk míní a život mění. Radoslav Kováč si maloval, jak v klidu doklepe sezonu coby nehrající kapitán a pak uzavře svou bohatou a pestrou kariéru. Jenže stav personální nouze mezi obránci Sparty vytáhl šestatřicetiletého internacionála zpět do záře reflektorů. Ve čtvrtek na něm bude stát obrana Sparty, která se proti Villarrealu pokusí o historický postup do semifinále Evropské ligy.



Jakub Brabec a Costa vykartovaní, Mario Holek a Ondřej Mazuch zranění. Před odvetou čtvrtfinále Evropské ligy proti Villarrealu má sparťanský trenér Zdeněk Ščasný k dispozici jediného klasického stopera – veterána Radoslava Kováče . Hráče, s nímž se počítalo jen pro stav nejvyššího ohrožení – a ten právě nastal.

Kováč nastoupil už ve Villarrealu, kde vystřídal zraněného Holka, a v těžké situaci relativně obstál. Nezabránil sice Cédriku Bakambuovi vstřelit vítězný gól, nicméně jinak si vedl slušně, vezmeme-li v potaz, jak složité pro něj muselo být naskočit do rozjetého zápasu s vyspělým protivníkem.

V neděli proti Příbrami už Kováč nastoupil v základní sestavě. Byl to jeho debut v Synot lize v této sezoně, i to dokládá, jakou pozici v letenském kádru má. A byť vývoj zápasu favoritovi vůbec nenahrával, odvedl veterán spolehlivý výkon, patřil k nejlepším hráčům v rudém dresu.

Villarreal je samozřejmě jiná káva než Příbram, ale i tak se to dá považovat před čtvrteční odvetou za dobré znamení.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud