Jakub Konečný
11. listopadu 2020 • 11:40

Suspendace je málo. Julínek i Proske by z fotbalu měli zmizet nadobro

Vstoupit do diskuse
23
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

BLOG JAKUBA KONEČNÉHO | Pavel Julínek i VAR Zbyněk Proske v neděli hrubě chybovali, když nařídili proti Bohemians penaltu, z níž vstřelila Karviná vítězný gól. Zřejmý fakt, který byl jasný každému, kdo ruku Tomáše Necida viděl, oficiálně ratifikovala ve svém komuniké i nová provizorní komise rozhodčích FAČR. A její člen Jiří Kureš redakci iSport.cz přiznal, že oba pánové mají zastavenou delegaci. To je však málo. Pokud to český fotbal myslí se svou obrodou skutečně vážně, musejí z něj Julínkové a Proskeové co nejrychleji zmizet. Úplně nadobro.



Český fotbal po další korupční aféře, kterou odstartovalo zatčení Romana Berbra a spol., zoufale bojuje o poslední zbytky kreditu a důvěryhodnosti. Kdo však viděl klíčovou penaltu v utkání Karviná-Bohemians (2:1), která byla společným dílem Pavla Julínka a Zbyňka Proskeho, musí si o deklarované snaze o nápravu myslet své.

Jasně, i rozhodčí mají právo na omyl, ale jsou chyby a chyby.

Tahle byla ukázková loupež za bílého dne a patří do kategorie neomluvitelných, ostatně tak ji pojmenovali ve svém ostrém pondělním prohlášení i poškození Bohemians. A vůbec nepřeháněli. Tomáš Necid si totiž nastřelil ruku ve snaze odhlavičkovat míč, za což se penalta nepíská, to každý informovaný jedinec dobře ví. Julínek ostatně nejprve nechal správně pokračovat ve hře.

Jenže pak se mu přihlásil aktivní VAR Proske a nakonec oba arbitři u monitoru došli k závěru, že šlo o zakázanou hru a Julínek pokutový kop nařídil.

Karviná - Bohemians: Necid zahrál v pokutovém území rukou
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Takže tu máme hned dvojnásobnou neznalost pravidel, či jejich úmyslné obejití, vyberte si. Ani jedno si přitom prvoligový rozhodčí, který za zápas dostane oficiální odměnu ve výši 25 tisíc korun, nemůže dovolit. S výkonem jeho funkce je to zkrátka neslučitelné.

V tomhle případě však nejde jen o závažnost chyby, ale také o jedince, kteří ji spáchali. Julínek s Proskem odjakživa patří do Berbrovy letky, vyhlášené firmy, muže na špinavou práci. Oba mají na svém kontě několik zářezů a dokonce i suspendací, pro fotbalové prostředí jsou už dávno toxičtí a totálně nedůvěryhodní.

Proto jen obvyklé zastavení činnosti tentokrát nestačí. Oba zprofanovaní sudí by měli z českého fotbalu zmizet hned a definitivně.

Vstoupit do diskuse
23
Články odjinud


Články odjinud