Jakub Konečný
30. dubna 2021 • 12:47

Havel na Hrad? Plzeňský bek chytil (téměř) reprezentační fazonu

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plzeň momentálně táhnou hbitý křídelník Adriel Ba Loua a nekompromisní zabiják Jean-David Beauguel. Konstantně nahoru jdou ovšem také výkony Milana Havla, který na pravém kraji obrany chytil zajímavý lauf. Šestadvacetiletý fotbalista momentálně prožívá možná nejlepší dny v Plzni, v níž působí už pátou sezonu.



Trenérova práce se hodnotí třeba i podle toho, zda se pod ním hráči zlepšují. O mnoha hráčích Plzně se to sice říci nedá, nicméně na Milana Havla to platí stoprocentně.

Adrian Guľa má v poctivého a nadupaného fotbalistu stoprocentní důvěru, i proto se v zimě pakoval na hostování do Mladé Boleslavi zkušený Radim Řezník. A Havel, který nemá momentálně v kádru Viktorie rovnocennou konkurenci, jen kvete. Dynamický fotbalista zatím vynechal v tomto roce jen zápas s Libercem (0:2) kvůli žlutým kartám, jinak by si bez něj nelze sestavu představit.

Co pro něj v interním souboji s o šest let starším Řezníkem rozhodlo? Především naběhané kilometry ve sprintu, tedy schopnost, která drtivé většině hráčů v plzeňském kádru schází. I Řezník časem zpohodlněl, útok nepodporoval tak často jako dřív. To Havel nespekuluje, jde do jednoho náběhu za druhým, třeba v sobotu proti Slovácku byl k neudržení.

V přímém souboji s konkurentem o pohárové příčky však vynikl i jeho největší nedostatek – špatné řešení finální fáze. Havel se sice dostane do soupeřova vápna, ale zde často volí chybně, takže tým má z jeho aktivity pouze malý užitek. Nejlépe to dokladují čísla – v této sezoně FORTUNA:LIGY má zatím hubenou bilanci 1+1. Jeho rozhodující gól ve středečním semifinále MOL Cupu s Teplicemi tak byl výjimečná událost.

I tak se dá však říct, samozřejmě kdyby v národním týmu neměli místo pod penzí Vladimír Coufal s Pavlem Kadeřábkem, že hraje téměř v reprezentační formě.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

SESTŘIH: Plzeň - Slovácko 2:1. Viktoria má poháry v rukou. Parádní duel rozhodl Kalvach
Video se připravuje ...

Guľa po vydřené výhře Plzně: Gól do šatny jsme si vysvětlili
Video se připravuje ...

Teplice - Plzeň: Falta centrem vyhledal volného Havla, který přestřelil bránu
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

České Budějovice - Olomouc: Havel zablokoval Chytila, čímž uchránil svůj tým od inkasovaného gólu
Video se připravuje ...

Ba Loua dal gól, ale mohlo jich být víc: Vyhráli jsme, tak nelituju. Snad příště
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
4
Články odjinud


Články odjinud