Jakub Konečný
31. května 2022 • 13:17

Bez investora, bez peněz. Šádek a spol. i tak dělají na trhu dobré kroky

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

BLOG JAKUBA KONEČNÉHO | Nouze naučila Dalibora housti – a Adolfa Šádka být zase na hráčském trhu kreativní, pozorný a akční. Ty tam jsou doby, kdy se plzeňský boss pouštěl v případě posil do aukcí s pražskými „S“, přičemž je kolikrát přeplatil. Bez nového movitého majitele a s těžkými závazky si musí šéf nového mistra počínat jinak. A jde mu to docela dobře. 



Zatímco Slavia se Spartou představily po jedné letní posile, Plzeň oznámila už tři. To je první charakteristický znak práce Adolfa Šádka. Před konkurencí je zvyklý mít náskok a kádr pohromadě ještě před startem přípravy, aby nové tváře měly ideální prostor a čas se náležitě zapracovat.

Václav Pilař, Kristi Qose i Martin Jedlička přicházejí do Štruncových sadů coby volní hráči a tedy bez odstupného. Takové přestupy dělají rádi všichni funkcionáři, nicméně Šádkovi se daří častěji než jiným. Činí tak samozřejmě i z toho důvodu, že klubová kasa je prázdná, de facto je k této strategii dohnán okolnostmi. Prakticky nemá vyhnutí.

Nicméně i tak stojí za pozornost, jak má se svým úzkým týmem spolupracovníků, spíš týmečkem, dokonale zmapovaný trh a jak obratně se na něm pohybuje. A to dlouhodobě, vždyť „zadarmo“ v minulosti získal třeba i Jeana-Davida Beauguela a Jhona Mosqueru, tedy dva z hlavních strůjců letošního nečekaného titulu.

Pilař, Qose a Jedlička teprve budou muset potvrdit, že jsou skutečnými posilami a ne pouze rozšířením kádru. Navzdory svým nedostatkům či přímo vadám však mají reálnou šanci v Plzni uspět. A ukázat, že nedostatek peněz nemusí být při skládání kádru zásadní překážka, ale naopak impuls, který z vás dostane to nejlepší.

V případě českých klubů a konkrétně Plzně se to ostatně už několikrát ukázalo.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud