Jan Barák
4. prosince 2018 • 09:13

Florbalový deník: Jak na Švýcary? Inspirace leží třeba v Asii

Autor: Jan Barák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zarputilost. Vlastnost, kterou nejvíc postrádali fanoušci na sociálních sítích poté, co se český výběr v neděli rozbil o zeď vystavěnou urostlými lotyšskými dělníky. Souhlas, přidám další postřeh: více nadšení, prosím. Sledoval jsem utkání trpaslíků z Japonska proti Singapuru. Na florbalkách to víc než drhlo, ale ta radost z každého podařeného bloku? Fantastická, inspirující!



Střídačka musí proti Švýcarsku (úterý 19.30) žít víc, být zdrojem energie pro kolegy na place. Herní výkon je věc vrtkavá. Ne vždycky to lepí, povzbuzovat ale dokáže každý. Šampionát trvá jen devět dní, nevynaložit i do této činnosti víc než sto procent by byla škoda i hřích. Když jsem si dopisoval s kapitánem Matějem Jendrišákem, zaujalo ho to. Prý to bude do týmu komunikovat.

Úterní střet s helvetským křížem bude dobrý, věřím tomu. Den volna to se šikne, někdo v pondělí vyrazil dobít baterky domů za rodinou, někdo na pohádku Čertí brko.

Celý dvouletý cyklus jsme sparovali se soupeři z top trojky, bránili jsme, velmi často úspěšně. Proti nízko postavenému lotyšskému a německému bloku to zákonitě skřípalo; jsme brejkový tým, v této činnosti možná nejlepší na světě. Bilance z posledních dvou utkání proti Švýcarsku je navíc příznivá, dvě vítězství se počítají.

Pozor nejen na snajpra Manuela Maurera ze švédského Växjo, ale taky na Danyho Känziga: původně náhradník ve svém prvním startu na MS po příletu zdemoloval Němce čtyřmi góly a dvěma áčky. Český tým potáhne duo Delong & Ondrušek, kteří spolu vyprodukovali už úžasných třináct bodů. Ale přidat se musí další.

Pak obří kravské zvonce, které s sebou nosí švýcarští fanoušci do O2 areny, radostí necinknou!

Florbalisté Německa porazili ve svém závěrečném utkání v základní skupině A na mistrovství světa v Praze Lotyšsko 5:4 a pomohli českému týmu k přímému postupu do čtvrtfinále.
Florbalisté Německa porazili ve svém závěrečném utkání v základní skupině A na mistrovství světa v Praze Lotyšsko 5:4 a pomohli českému týmu k přímému postupu do čtvrtfinále.

SESTŘIH: Studená sprcha. Češi prohráli s lotyšským outsiderem 3:4
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud