Jan Jaroch
24. října 2015 • 05:00

Naspořená energie a lehká hlava, to jsou trumfy Češek v Singapuru

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po 22 letech hrají tenisový Turnaj mistryň dvě české vyslankyně. Petra Kvitová s Lucií Šafářovou se v Singapuru pokusí na sklonku sezony vydolovat ze sebe to nejlepší. Výprava parťaček z prostějovského klubu je tak trochu na jedné lodi: jejich forma je silně nečitelná.



Šafářová pět týdnů stonala, po návratu logicky schytala dvě porážky a do singlové soutěže u rovníku se vydává na zkušenou. Premiéra mezi šlechtou sezony 2015 je pro ni v 28 letech zadostiučiněním, sama ale asi tuší, že po posledních nesnázích může jen překvapit. Lehká hlava se ale nakonec může ukázat jako dobrý vklad do měření sil s absolutní špičkou.

S tou se už posledních pět let na Masters potkává Petra Kvitová. Se střídavými výsledky. V sudé roky končí ve skupině, v liché postupuje. Letopočet 2015 se tedy tváří pozitivně. Jak se bude po turnaji tvářit česká jednička, je však silně zamlžené.

Kvitová od US Open vyhrála jediný zápas při turné v Asii, což ji zklamalo, nakonec se však hluchý měsíc může ukázat jako požehnaní. Nečekaně dostala víc času k odpočinku a přípravě, definitivu účasti na Masters dostala s předstihem a nemusela se harcovat pro last minute body na turnaj do Moskvy.

Loni přiletěla do Singapuru jako rozjetá hráčka vítězka 14 ze 16 zápasů. Jenže ve městě u rovníku byla jak vymačkaný pomeranč, chyběla jí energie a umořily ji obranářky Radwaňská s Wozniackou. „Letos jsem měla dost času, takže výsledek by mohl být jiný,“ zadoufala. Radost jí však nedělá pomalý povrch, jenž se po roce zřejmě nezlepšil.

Těšit se však může z halového prostředí, kde je historicky velmi úspěšná. Velké akce a kurty má ráda, dokáže na nich zazářit. Podle informací z jejího týmu se navíc příprava povedla, mohla by to v Singapuru rozbalit.

Jako tradičně s ní však nemají fanoušci jistého nic. Bez Sereny Williamsové je však titul dosažitelný snad pro všechny účastnice a Kvitová je talent, který ví, jak se takové velké akce vyhrávají.

Už v neděli se začíná, těšme se na české derby v Bílé skupině a snad i mnohem víc.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud