Jan Jaroch
12. dubna 2017 • 17:27

Tolik fedcupových omluvenek najednou? Něco v českém týmu zle neklaplo

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Daly všanc fedcupový trůn, jenž jim patří nepřetržitě už tři roky i šňůru deseti vítězných mačů za sebou. Na nadcházející semifinále proti USA do Tampy bude vážit cestu jen „béčko“ českých tenistek. Z nich ani jedna nemá zkušenosti s ostrým utkáním ve Fed Cupu. Opory Karolína Plíšková, Barbora Strýcová, Lucie Šafářová a Lucie Hardecká, jindy tak disciplinované a plné ochoty reprezentovat, tentokrát daly přednost individuálním zájmům.



Mají na to nezpochybnitelné právo. Tenhle kvartet ve Fed Cupu odehrál dohromady 84 duelů, má nehynoucí zásluhu na zlaté české éře v této soutěži.

Že si některá z nich chce odfrknout ve chvíli, kdy se vrátila z betonové tůry v Americe a musela by opět zpět přes Atlantik, místo aby se chystaly na obtížný přechod z hardu na antuku, je pochopitelné.

Při nominačním debaklu, jaký kapitán Petr Pála ještě nezažil, nehraje jiná věc. Silou českého výběru byla vždy jeho šíře a fakt, že jedna hráčka dokáže zastoupit druhou.

Omluvenky už tu byly. Tuhle si řekla o volno Petra Kvitová , tady Šafářová nebo některá jiná. V devadesáti procentech případů se ale tenistky o nominaci praly a byly zklamané, když se na ně nedostalo. Nyní se sešly čtyři omluvenky najednou.

Verva, s jakou se do Fed Cupu hlásí, musí samozřejmě upadat s počtem pohárů, který v něm tyhle slečny získaly. Přesto se nelze zbavit dojmu, že když se vždy podařilo dát dohromady sestavu s alespoň jednou oporou, něco tentokrát zle neklaplo. A to je škoda.

Mít k dispozici alespoň jednu ostřílenou vůdkyni, letělo by se na Floridu jinak.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud