Jan Jaroch
Premium
30. srpna 2019 • 11:50

Kyrgios je pro ATP požehnáním i problémem. Jak nerozbít zlaté vejce?

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak zvládnout nezvladatelného? Takový rébus musí řešit ATP, pro niž je Nick Kyrgios požehnáním i problémem. Neodehraje snad jediný zápas, po kterém by neměl průšvih. Při US Open si australský floutek zase pustil pusu na špacír, ve dvě hodiny ráno po prvním kole na tiskovce prohlásil, že poslední výchovnou pokutu 113 000 dolarů za řádění v Cincinnati vůbec neřeší, protože celá ATP je zkorumpovaná. Ano, ta organizace, kterou si kdysi založili sami hráči a jež má hájit i jejich zájmy. A znovu se spustila mašinérie vyšetřování, recidivistovi Kyrgiosovi hrozí distanc.



Pokud ho dostane, střelí se ATP sama do nohy. Kyrgios je dnes po velké trojce gigantů jejím největším šlágrem. Tenhle neotesanec až z 30. místa žebříčku baví. Turnajoví ředitelé ho chtějí vidět na svých akcích, protože za ním jdou davy. Někteří ho nenávidí, jiní milují. Prostě budí emoce, v dnešním robotickém světě tenisu schopnost k nezaplacení.

Svým kymácivým krokem pochoduje po kurtu, radši zahraje frajeřinku, než aby zvolil konzervativní úder. Trénuje v basketbalových keckách a dresu svých oblíbených Boston Celtics. I před velkým zápasem klidně vyrazí do hospody, po něm ještě na dýl. Je zcela jiný než zbytek pelotonu s raketou.

Poslední roky tenisový svět dumá, jak se připravit na časy, až odejdou Federer a spol. Jak tenhle sport, konzervativní a úzkoprsý až běda, může zaujmout mladé. Odpověď má před očima. V době, kdy se přidává na olympiádu breakdance, nemůže být tenhle hráč nevyhovující.

Podle některých je Kyrgios největším talentem, který za posledních deset let na okruh dorazil. Náramný servis, na svých 193 centimetrů úžasně kočkovitý pohyb, ruka šikovná. Jen kdyby se mu chtělo

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud