Jan Kukal
Premium
18. listopadu 2021 • 19:51

Krejčíková špici obhájí. Pozice našeho ženského tenisu je úžasná

Autor: Jan Kukal
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Turnaj mistryň přinesl velmi pěkné, exotické, ale i dramatické zakončení sezony před zraky spousty diváků. Bylo to trochu divoké, balony lítaly v nadmořské výšce přes 1500 metrů rychleji. Tenistky si na prostředí v horách nejdřív špatně zvykaly. Tohle, na rozdíl od mužů, kteří hrávají například v Gstaadu, z turnajů neznají. Ale vyvrcholení celé akce bylo impozantní. Přesunutí podniku z čínského Šen-čenu do mexické Guadalajary se ukázalo jako dobrá volba, i když španělsky hovořící ženy měly trochu výhodu v podobě domácího prostředí. Vytěžila z toho hlavně šampionka Garbiňe Muguruzaová, ale i Paula Badosaová.



Myslel jsem si, že jedna z Češek se dostane do semifinále dvouhry, Karolíně Plíškové to uteklo nešťastně. Příčinou bylo, že se Muguruzaová po delší době dostala do skvělé formy a závěr zahrála impozantně. Je to další důkaz, že ženský tenis je nesmírně zajímavý a každý může porazit každého.

Anett Kontaveitová potvrdila postupem do premiérového finále na Masters zlepšení, zkušenosti byly ale na straně Španělky. Muguruzaová umí hrát dobře, i když se jí dlouho nedařilo. Pracuje ale velmi tvrdě s Conchitou Martínezovou, která má na jejím triumfu velký podíl.

Barbora Krejčíková má za sebou životní sezonu.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud