Jan Malý
5. června 2018 • 18:20

Coufal do Slavie? Má předpoklady, aby zapadl. Bořil je použitelný i jinde

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pravý obránce Vladimír Coufal má z Liberce namířeno do Slavie. Dává to smysl? I když z této chystané posily asi příznivci červenobílých pod stůl nespadnou, před pokusem probít se do Ligy mistrů jde ze strany klubu z Edenu o pochopitelnou snahu.



Především proto, že Coufal zná ze společného působení pod Ještědem velmi dobře nároky, myšlení a herní styl slávistického trenéra Jindřicha Trpišovského. Je zvyklý na náročný fotbal, je běhavý, dostatečně agresivní, umí podpořit útok, ostatně s bilancí dvou branek a tří asistencí byl v uplynulém ligovém ročníku čtvrtým nejproduktivnějším hráčem Slovanu. Ze slávistických krajních beků se této bilanci nikdo nepřiblížil (nejlepší Jan Bořil 0+2).

Poté, co se v červenobílém dresu zatím neprosadil stoper Lukáš Pokorný a Ondřej Kúdela tak napůl, může v Edenu panovat jistá nedůvěra v další tvář s libereckou minulostí pod Trpišovským. Ale Coufal má předpoklady, aby zapadl. A přirozeně zvýší konkurenci.

Ta se bude Slavii hodit, zvlášť když chce mít každý post kvalitně zdvojený a když ji čeká perný podzim. Už teď je jasné, že „sešívaní“ od léta do zimy odehrají minimálně dvacet osm soutěžních zápasů (devatenáct v lize, minimálně osm v evropských pohárech, minimálně jeden v domácím poháru). Pro takovou porci utkání je široký kádr potřeba.

Kdekdo může namítat, že Coufal je podobným typem jako Jan Bořil. Ano, to je. Jenže jednak jim vzájemný boj o místo může pomoct ve zlepšování vlastních schopností, a jednak Bořil je použitelný i jinde. Byť to není úplně jeho post, hrává poměrně často na levém beku, kde by Slavia jistě ráda posílila. Jenže najít sem kvalitního hráče nebude úplně snadné.

V tuzemsku je výběr omezený a nedá se předpokládat, že by se například Jablonec před historickou účastí v základní skupině Evropské ligy hnal do prodeje Jaroslava Zeleného, jenž potenciálně připadá v úvahu. A lov v zahraničí je vždy s nejistým výsledkem, viz Per-Egil Flo a Eduard Sobol. Proto varianta s Coufalem napravo a Bořilem nalevo může pro Slavii představovat určitou jistotu. Navíc Bořil může hrát i na křídle, kde měli červenobílí v uplynulé sezoně také rezervy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud