Jan Malý
28. července 2018 • 23:33

Zdá se, že je Slavia dál než na jaře. Takhle vypadá připravený tým

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Uf, to byla jízda. Slavia vypadá na začátku sezony skvěle připravená. Po třígólové výhře v Olomouci se červenobílí ve druhém ligovém kole zaskvěli demolicí proti Karviné (4:0). Soubor trenéra Jindřicha Trpišovského demonstruje velkou herní kvalitu i sebevědomí. Je produktivní, byť by si náročný kouč představoval ještě lepší efektivitu. Má pevnou obranu, hraje svižně a nápaditě. Ze „sešívaných“ jde síla.



I když oba zápasy Slavie v nové sezoně skončily její vysokou výhrou, lišily se. V Olomouci sice nedominovala a hodně vytěžila ze své produktivity, ale ukázala tam svou dobrou taktickou připravenost a mentální sílu.

Karvinou červenobílí totálně přejeli, zničili ji svou ofenzivou a obrovskou herní převahou. Obě utkání pak naznačila, že tým Jindřicha Trpišovského je připraven.

Zdá se, že Slavia je dál než na jaře a že ideálně využila letní přípravu. Zvýšila konkurenci v kádru, zrychlila, sehrála se, načerpala sebevědomí. Hráči vědí, jak a co chtějí hrát. Vystoupení proti Karviné bylo zřejmě tím nejdominantnějším, které Slavia pod vedením Trpišovského předvedla.

Z jednoho úhlu pohledu se o to přičinila pasivním až zbabělým výkonem Karviná, na druhou stranu domácí jí víc nedovolili. Zápas si užili slávisté na hřišti i na tribunách, nadšení pulzovalo celým stadionem, na němž byla červenobílá síla skoro hmatatelná. Stejně tak euforie.

Nejtěžší a klíčové zápasy jsou samozřejmě ještě před slávisty, ale určitě je nemusejí vyhlížet s obavami. Ba naopak.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Karviná 4:0. Sešívaní zdemolovali dalšího soupeře
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Olomouc - Slavia 0:3. Pražané vedou ligu, trefil se i Coufal
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud