Jan Malý
30. listopadu 2018 • 00:06

Slavia v Bordeaux? Nejhorší výkon a výstraha před Petrohradem

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavia podala v Bordeaux v rámci Evropské ligy svůj nejhorší výkon. To bez diskuse, a zaslouženě tak prohrála 0:2. Ve Francii jí nevyšlo nic a konfrontace s Girondins jí přinesla hlavně varování před posledním zápasem ve skupině proti Zenitu Petrohrad, kde budou chtít červenobílí na druhý pokus stvrdit postup do jarní vyřazovací fáze druhé evropské soutěže.



Příčin porážky Slavie v Bordeaux je víc. Nedůraz v osobních soubojích, laciné ztráty míče, průchodnější obrana než obvykle, neefektivní snaha dopředu. Celková kvalita soupeře, se kterým se červenobílí běžně nesetkají. „Rozdíly oproti české lize? Dynamika všech hráčů, rychlost při práci s míčem, první dotek,“ vyjmenoval slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Na druhou stranu Bordeaux i dalším solidním evropským týmům se Slavia dokázala v předešlých zápasech vyrovnat, některé i předčít. Umí s nimi hrát. Jen v tom problém nebyl. Důležité je ale nastavení obou mužstev, a to skýtá i varování pro poslední duel ve skupině proti Petrohradu.

První pohled je slávistický. Brankář Ondřej Kolář mimo jiné po utkání ve Francii zmínil, že slávisty svazovala vidina postupu. Přitom proti Zenitu půjdou červenobílí s podobným vědomím, taky bude záležet hlavně na nich, jestli si sami postup ukopou. Bude potřeba, aby se Trpišovského parta na utkání správně v hlavě připravila a dokázala hrát tak, jak umí.

Druhý pohled je soupeřův. Bordeaux sestavu výrazně obměnilo, šlo do utkání uvolněně, šanci dostali hráči, kteří tolik nenastupují. Ti se předvedli, jak nejlépe uměli. O tom, že jsou dobří, nemusí nikdo pochybovat, pořád jsou členy účastníka přední evropské soutěže.

Petrohrad bude v Praze v podobné situaci. Už má jistý postup z prvního místa, takže bude moct hrát bez zábran, bez stresu. Navíc pokud dostanou příležitost také méně vytěžovaní fotbalisté, budou se chtít předvést. A platí pro ně to samé co hráče Bordeaux, působí v elitním ruském klubu, takže špatní rozhodně nejsou.

S tím se bude muset Slavia za dva týdny vyrovnat, protože by byla obrovská škoda, kdyby dosud velmi slušné a dobré výkony v Evropské lize znehodnotila koncem už po základní skupině.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud