Jan Malý
7. července 2019 • 18:38

Ševčík a Hušbauer ukázali, jak se bojuje o místo. Stanciu nedostane nic zadarmo

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Příchod drahého záložníka Nicolae Stancia logicky ohrozí vytížení některých jiných slávistických středopolařů a ubere jim prostor na hřišti. Na koho rumunský reprezentant nejvíc zatlačí? Na Petra Ševčíka a Josefa Hušbauera. Oba tito hráči však v Superpoháru proti Spartaku Trnava přijali výzvu, aby se se slovutnou posilou poprali o místo v sestavě.



Tak nějak se bojuje o fleka. Když je potřeba, abyste se ukázali, tak se zkrátka ukážete a trenérovi zamotáte hlavu. Středoví záložníci Petr Ševčík a Josef Hušbauer od čtvrtka vědí, že se na jejich pozici bude tlačit Nicolae Stanciu. Hvězdná posila je teprve na úplném začátku své přípravy, a tak jí chvíli potrvá, než se dostane do kondice a bude moct klubu z Edenu na hřišti pomoct.

Až ta doba přijde, trenér Jindřich Trpišovský bude muset někomu zkrátit pobyt na place. Ševčík s Hušbauerem si zatím budou budovat své postavení a v Superpoháru proti Trnavě, kterou Slavia porazila 3:0, to vzali za správný konec.

Nicolae Stanciu jako hvězdná posila Slavie zůstal v Superpoháru jen na tribuně
Nicolae Stanciu jako hvězdná posila Slavie zůstal v Superpoháru jen na tribuně

Ševčík byl po celou dobu velmi aktivní, demonstroval svůj fotbalový kumšt, asistoval u druhé branky Tomáše Součka. Na prahu nové sezony vypadá velmi dobře připraven a poté, co se na jaře hodně potýkal se zraněními, má všechny předpoklady pro to, aby naplno rozbalil své herní zbraně.

Hušbauer už moc nepasuje do Trpišovského konceptu pro evropské poháry, tam progresivní trenér vsází na dynamičtější a pohyblivější hráče. Ale v lize měl v týmu mistra stále uplatnění, zalezlé soupeře uměl převézt chytrou přihrávkou či povedenou střelou. A to předvedl i v Trnavě, kde se vykasal parádní trefou ze zhruba dvaceti metrů a další jeho rána skončila na břevně.

Stanciu nedostane nic zadarmo, jak ostatně poznamenal Trpišovský. Ševčík s Hušbauerem to na hřišti potvrdili.

Deliho odcházení? Je to na něm, nabídky má, říká Trpišovský
Video se připravuje ...

Stanciu a jeho sparťanská minulost? Když ukáže kvalitu, získá si nás, věří Souček
Video se připravuje ...

Stanciu do Slavie? Jak pravděpodobná je přestupová bomba a jak by zapadl do týmu?
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 40. Souček, 61. Souček, 71. Hušbauer

Hosté:

Sestavy

Domácí: Kolář – Coufal, Kúdela, Hovorka, Bořil – Král (68. Hušbauer), Souček (C) (80. Hromada) – Masopust (77. Baluta), Ševčík (80. Traoré), Zmrhal (73. Hilál) – van Buren (61. Olayinka)

Hosté: Rusov – Turňa, Menich (87. Mesik), Mitrea (C), Lovat – Oršula (57. Halilović), Jakúbek (65. Mihálek), Tešija, Dangubić – Tavares (90+1. Horvat), Sobczyk (76. Kelemen)

Karty

Domácí: Kúdela, Masopust, Turňa

Hosté: Tavares

Rozhodčí

Kružliak – Somoláni, Hancko

Stadion

Štadión Antona Malatinského

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud