Jan Malý
11. srpna 2019 • 07:33

Frydrych, Holeš a Stanciu v základu Slavie. I pro boj o Ligu mistrů?

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do prvního vrcholu slávistické sezony – předkola Ligy mistrů – chybí už jen deset dní. A zápas s Libercem, který červenobílí v povadlé atmosféře bez diváků vyhráli 1:0, byl pro jejich trenéra Jindřicha Trpišovského předposlední možností testovat. Využil ji hojně, do základní sestavy nasadil stopera Michala Frydrycha, poprvé od úvodu hrál drahý záložník Nicolae Stanciu, úplnou premiéru si v červenobílých barvách odbyl Tomáš Holeš, a to ne na kraji obrany, ale na křídle. Jak se s nimi dá počítat?



Začněme u Michala Frydrycha, jenž nastoupil v základní sestavě podruhé za sebou. Zápas s Libercem zvládl slušně. Původně se zdálo, že jasnou hlavní dvojici do středu obrany vytvoří Ondřej Kúdela s Davidem Hovorkou. A Frydrych, který se na stoperský post vrátil z kraje obrany v létě, je bude po odchodech Michaela Ngadeu a Simona Deliho jistit.

Jenže jeho důležitost může výrazně vzrůst, pokud by se Slavia měla o Ligu mistrů utkat se Celtikem. V soubojích s ostrovním týmem by se červenobílým Frydrychovy centimetry a důraz mohly náramně hodit. I proto je potřeba, aby byl trochu rozehraný.

Dobré fyzické dispozice má i Tomáš Holeš. Pro nákladnou posilu z Jablonce bylo dosud nemožné prosadit se do sestavy přes Vladimíra Coufala na své hlavní pozici, tedy na pravém kraji obrany. A platí to pořád, Holeš hrál proti Liberci křídlo.

Tam může najít uplatnění. Pracovitý hráč si šanci zasloužil, navíc Trpišovskému se na křídlech po odchodech Miroslava Stocha a Jaromíra Zmrhala smrknul výběr. A další adepti jako Peter Olayinka či Alexandru Baluta hledají sami sebe. Holeš je dynamickým typem, který může představovat dobrou alternativu.

A Nicolae Stanciu? Poprvé byl v základní jedenáctce, ale víc než hodinu zatím nezvládne. Proti Liberci určitě nepropadl, snažil se, několikrát vystřelil. Ale na druhou stranu nějak zvlášť neoslnil a nevypadal jako hráč, který má za týden a půl klíčově táhnout červenobílou armádu mezi evropskou honoraci.

SESTŘIH: Slavia - Liberec 1:0. Zápas před prázdným Edenem rozhodl Masopust
Video se připravuje ...

Slávistický hlouček po vstřeleném gólu
Slávistický hlouček po vstřeleném gólu

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud