Jan Malý
15. srpna 2019 • 23:05

Boleslav zanechala v pohárech solidní dojem. Nepropadla, ani nenadchla

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nepropadli, ale taky nenadchli. Mladá Boleslav si ostudu v předkolech Evropské ligy neuřízla, sehrála zajímavá utkání, ale na rumunského favorita FCSB v odvetě třetího předkola druhé evropské soutěže nestačila. I proto, že nezopakovala výkon, který podala před týdnem v Rumunsku.



Představení, které sehrála Mladá Boleslav minulý čtvrtek v Giurgiu proti FCSB, bývalé Steaue Bukurešť, leckoho navnadil. Stejně jako drtivý úvod Středočechů v odvetě, kdy lisovali reprezentanty klubu, který navazuje na odkaz slavné rumunské značky. Ladislav Takács nasměroval hlavou míč hned v první minutě po rohu do tyče. Jaká škoda.

Boleslav doplatila na neproměňování šancí. Na evropském pódiu drsně platí, že musíte mít daleko větší efektivitu, než se kterou si vystačíte v české lize. Stačí připomenout hlavičku Pavla Buchy či nepřesnou střelu Tomáše Ladry po brejku tří na jednoho v prvním utkání.

Platí se i za naivitu, zbytečné chyby. Tou bylo třeba vyloučení Antonína Křapky, který se vyfauloval na Florineu Comanovi. Hráči, jenž v sobě kombinuje rychlost a šikovnost, kterou v české lize nenajdete. Neobratně si počínal i Ewerton, který nedůrazně odkopl balon před jediným gólem celého dvojutkání.

Po svižném nástupu party trenéra Jozefa Webera v odvetě její tlak postupně opadal a rumunský tým ukázal, jak kvalitními hráči disponuje a jak umí překlenout problémy, které ho svírají v domácí lize. Že by divoká situace uvnitř bukurešťského klubu, alespoň jak je prezentována navenek v rumunských médiích, měla být výhodou? Weber to razantně odmítal a samotná konfrontace na hřišti ukázala, že oprávněně.

Na druhou stranu, pokud mohla Mladá Boleslav reálně pomýšlet na vyřazení FCSB, bylo to právě nyní. Rumunský tým určitě nebyl tak silný, jako při zápasech s Plzní a Spartou před dvěma, respektive třemi lety.

Pohárové měření se zdatným soupeřem bylo na nezkušené mužstvo trochu moc. Vypovídá o tom například fakt, že nejlepšími boleslavskými hráči v odvetě byli rutinéři Daniel Pudil a Marek Matějovský.

Každopádně Boleslav zanechala ve čtyřech zápasech v předkolech Evropské ligy solidní dojem. Vyřadila kousavý kazašský tým Ordabasy Šymkent, v Rumunsku se předvedla velice slušně.

Trenér Weber trochu vyděsil řadu lidí po postupu do pohárů svým prohlášením, že neví, jestli týmy jako Boleslav mají za úkol zvyšovat český koeficient. Se svou armádou ale třemi bodovými výsledky přispěl. A docela obstál.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud