Jan Malý
3. září 2019 • 09:19

Schickův přesun do Lipska? Pro něj to může být tuplovaná výhra

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útěk z lavičky AS Řím, kde mu úvod sezony vymaloval chmurnou perspektivu, je pro reprezentačního útočníka Patrika Schicka výhrou. A přesun do Lipska, zajímavě se rozvíjející fotbalové značky, může být výhrou tuplovanou.



Německý klub se během zatím krátkého působení v bundeslize (začíná v ní čtvrtou sezonu) okamžitě usadil mezi elitou a hraje evropské poháry. V nich může v této sezoně nabídnout i lákavější výzvu než Řím, které je v Evropské lize. Lipsko se těší na Ligu mistrů.

Ale hlavně, existují předpoklady pro to, aby se Schick nedaleko českých hranic uchytil. Lipsko vede progresivní trenér Julian Nagelsmann, který chtěl českého útočníka už v minulosti do Hoffenheimu. Líbí se mu, oceňuje jeho schopnosti, dá mu důvěru, šanci, případně i podporu.

Navíc Schick by měl zapadnout do herního stylu Lipska. To hraje ve formaci se dvěma útočníky a vedle hbitého Tima Wernera, největší persony týmu, nastupuje Yussuf Poulsen, což je typologicky docela podobný hráč jako Schick. Vytáhlý, pohyblivý, šikovný s míčem, umí obejít protihráče. Nagelsmann tak mezi ně bude moct rozkládat zátěž.

Nemělo by to být tak, že by měl na Schickově pozici v sestavě někdo tak prominentní postavení jako Edin Džeko v AS Řím. Výchozí podmínky nezní pro Schicka špatně. Mnohem lépe než v Itálii. Jen je využít. 

Český útočník Patrik Schick zamířil z AS Řím na hostování do RB Lipsko.
Český útočník Patrik Schick zamířil z AS Řím na hostování do RB Lipsko.

Témata: 
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud