Jan Malý
3. září 2019 • 18:22

Neprovedený Komličenkův přestup? Vhodnější konstelace nemusí nastat

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Nikolaj Komličenko zůstává v Mladé Boleslavi, což je poměrně překvapivá zpráva. Rekordních dvacet devět gólů v uplynulé ligové sezoně neohromilo žádný klub z renomovanějších evropských soutěží natolik, aby si pro ruského bombarďáka dychtivě přijel a bez reptání akceptoval cifru, jakou Boleslav určila (okolo sta milionů korun, později i méně). 



Zájemci o gólového fantoma by se našli, ale jejich váhání, licitování a nakonec odmítnutí jen dokresluje, že o Komličenkovi nebyli stoprocentně přesvědčeni. Šlo hlavně o Lokomotiv Moskva a CSKA Moskva, dva ruské kolosy, které svůj interes v transfer neproměnily. A Boleslav rozhodně nebyla v pozici, aby při jednáních kolem svého nejcennějšího hráče musela přistoupit na cokoliv.

Pro ambice Středočechů je setrvání elitního střelce jistě plusem, na druhou stranu vhodnější konstelace pro jeho zpeněžení už nemusí nastat. Prodej Komličenka se po tak unikátní sezoně nabízel, zopakovat podobný počin v té probíhající bude pro fotbalového cara mimořádně obtížné. Boleslav navíc byla na jeho odchod personálně nachystaná, v létě přivedla dva vytáhlé forvardy Tomáše Wágnera a Jiřího Klímu, má ještě energického Murise Mešanoviče, v útoku by v jejím případě problém nenastal. 

Komličenkovou nevýhodou směrem k potenciálnímu přestupu v budoucnu je, že se už neukáže v evropských pohárech, snaha Boleslavi v Evropské lize skončila v jejím třetím předkole. Možnost, jak na sebe upozornit na mezinárodním pódiu, má tak čtyřiadvacetileté kladivo nyní ještě v ruské reprezentaci, ale tam si svou pozici teprve buduje a momentálně v ní absolvuje teprve svůj druhý sraz. 

Jeho případ ukazuje, jak těžké je lukrativně prodat hráče z české ligy bez výraznějších zkušeností z mezinárodních konfrontací. Pro zahraniční kluby je to důležité měřítko. 

Komličenko se nyní bude muset vypořádat s tím, že vysněný posun vpřed nevyšel. Bude zklamaný, mohl se vrátit do své vlasti, mohl být u své rodiny. Bude záležet, jak se s tím mentálně vyrovná, jak s ním bude pracovat trenér Jozef Weber a vedení klubu, jak ho podpoří spoluhráči. Alespoň na hřišti působil ve svém dosud posledním utkání docela nezatíženě, stačí si připomenout, jak čtyřmi góly zamordoval České Budějovice.

V zakončení je Komličenko excelentní, ale neuskutečněný přestup by ho měl ještě víc motivovat ve snaze odstraňovat nedostatky (i ty zájemci o něj vidí). Po zápase s Budějovicemi jich Weber odhalil dost a neostýchal se ani po čtyřgólovém představení Komličenka pokárat. Jen tvrdá práce zvýší ruskému útočníkovi naději na přestup v zimě nebo po sezoně. 

FK Mladá Boleslav Vše o klubu ZDE

Nikolaj Komličenko by mohl zamířit do Lokomotivu Moskva
Nikolaj Komličenko by mohl zamířit do Lokomotivu Moskva

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud