Jan Malý
5. listopadu 2020 • 23:15

Všichni jako Olayinka. Slavia se správně nastavila, upevňuje si pozici v Evropě

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

BLOG JANA MALÉHO | Nenechme se moc unášet, ale Slavia může být na výkon, který podala proti Nice, náležitě pyšná. Byl takový, jaký si trenér Jindřich Trpišovský přál. Po minulém utkání s Leverkusenem glorifikoval hlavní stratég červenobílých válečnický zápal, který vypíchl na Peterovi Olayinkovi. A při všech strastech, které ho potkaly při tvoření sestavy na duel s Nice, žádal podobnou zarputilost od celého týmu. Ta se dostavila.



Jeho svěřenci si proti zástupci z ligy mistrů světa správně nastavili hlavy. Dřeli, věřili si, chyby je nepoložily. Měli tu vítěznou mentalitu, která se často vzývá. Možná je to klišé, ale v tomhle případě platí. Červenobílá armáda byla netradičně poslepovaná a nemohla se moc opřít o pohárové zkušenosti, které Slavia jako klub za poslední dobu nasbírala. Půlka čtvrteční základní sestavy je nemá nebo jen minimální.

Proti silnému soupeři se vydala, každý hráč byl důležitou součástí na cestě k vítězství. Za aktuální konstelace má zasloužené skolení Nice velikou hodnotu. Možná větší než se na první pohled může zdát.

Slavia není v jednoduché situaci, a to nejen kvůli problémům s koronavirem. Zatřásly s ní odchody několika významných hráčů, pořád je v procesu přestavby, která trvá. Vítězství nad mužstvem z Francie je skvělým elixírem. Posílí další růst a vývoj.

Po krachu na půdě Beer Ševy zvládli „sešívaní“ domácí duely s Leverkusenem i Nice a mohou směle pomýšlet na postup. Dál si upevňují pozici na pohárové mapě. Znovu soupeřům z nejlepších lig ukazují, že se s nimi mohou rovnat. To je moc cenné.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Skupina C

Z V R P Skóre B
1. Leverkusen 6 5 0 1 21:8 15
2. Slavia 6 4 0 2 11:10 12
3. Hapoel Be'er Sheva 6 2 0 4 7:13 6
4. Nice 6 1 0 5 8:16 3

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud