Jan Malý
16. listopadu 2020 • 00:01

Jankto je pro Šilhavého důležitý muž, zůstává křídlem číslo jedna

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rychlost, dravost, nebojácnost, drzost, tah na bránu. To vše reprezentační záložník Jakub Jankto má. Umí před bránu poslat i štiplavý centr, dostává se do šancí. Když národní tým vymýšlel proti Izraeli, který v Lize národů porazil 1:0, něco nebezpečného, Jankto se do akce významným dílem motal. Potvrdil, že lepší křídlo trenér Jaroslav Šilhavý momentálně k dispozici nemá.



Na minulém srazu Jakub Jankto ze zdravotních důvodů chyběl. Byla to i šance pro jiné adepty na křídla, aby se předvedli, a třeba slávista Lukáš Provod před měsícem zahrál fakt moc dobře, působil svěže, zaujal. Teď je v nominaci zase například Václav Černý, který se velice zajímavě rozehrál v nizozemské lize a v Německu nezklamal. Z české ligy jsou k dispozici slávista Lukáš Masopust a plzeňský Jan Kopic.

Platí ale, že Jankto suverénně patří do základní sestavy národního mužstva. Je ze všech křídelních borců nejdál. Umí být tím rozdílovým hráčem, kteří jsou tak cenní. Už v kvalifikaci o EURO přispěl k postupu důležitými góly a asistencemi. Své místo v Šilhavého sestavě si vydobyl, platí to dál. Navíc zkušený stratég rád sází na prověřené hráče, kteří se mu osvědčili.

Proti Izraeli patřil Jankto k nejlepším Čechům. Nebezpečné akce šly hodně přes něj. Gólovou situaci začal razantním centrem z levé strany, pak se dvakrát prodral do zakončení, ve druhé půli zase třeba lahůdkově vysunul Aleše Matějů. Byl mnohem výraznější než Masopust na druhé straně.

Jankto má sebevědomí, v Sampdorii Janov se mu v poslední době vcelku daří. Je důležitý i pro Šilhavého. Národní mužstvo hráče jeho typu potřebuje.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud