Jan Podroužek
7. června 2015 • 23:10

Poslední chvíle na důvěru. Lvíčata stojí před složitým úkolem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nikdy se nezdálo, že by měl pochybnosti. Byť veřejnost mohla nad některými nedostatky mlít nevěřícně pantem, on v klidu vysvětloval. Třeba kolem nemazlivého herního projevu jednadvacítky. Jakub Dovalil ví, že tým by měl mít lepší tvář před začátkem domácího EURO.



Mohou za to nezměnitelné důvody, se kterými on sám nemohl nic dělat. Že hráči nehráli v klubech v nejlepší pohodě. Že nebývale často trpěli na zranění.

Ale on sám při vší soudnosti nemůže říct, že by byl z obliga. Jako trenér je nejzodpovědnější osobou na světě. Tím, kvůli kterému můžou někteří nevěřit v úspěch „lvíčat“ na turnaji, který je z fotbalového pohledu největší akcí letošního roku.

Nikomu neradím, ať přestane pochybovat. Spíš jsem přesvědčený, že teď je poslední a zasloužená chvíle na důvěru v Dovalilova rozhodnutí, schopnosti. Nejsem jeho obhájce, ale ani kat. Včerejší nominací na šampionát zkrátka začíná nová krátká epizoda.

Popravdě, kdo věřil ve švýcarské zlato před třinácti lety? Ambice jednadvacítky míří ze skupiny, tedy o něco níž. Úměrně síle. Ale šance na radost je stejná jako v době Petra Čecha, Milana Baroše, Tomáše Hübschmana, Zdeňka Grygery a spol.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud