Jan Podroužek
10. srpna 2016 • 13:01

Bláznivý trh plus nejcennější zboží rovná se Pogba za „logické“ tři miliardy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žijeme v době, kdy člověk stojí i tři miliardy. Těžko někdo dokáže do detailu vysvětlit, kde se taková suma vezme. Najednou jsou to prostě tři neuvěřitelné miliardy. A je to právě Paul Pogba, kdo tolik stojí. Za mě? Když už někdo tolik má stát, tak právě 23letý Francouz.



Předně, svět je šílený. A každým rokem je šílenější a šílenější. V tom fotbalovém to znamená, že vzduchem létají horentnější a horentnější částky. Nesouhlasím s tím, ale to je tak všechno, co s tím může dělat. Takže pragmaticky říkám, že když už to musí být, je pro mě Paul Pogba hráčem, za něhož mi taková nerozumná suma dává rozum.

Nebyl to nejlepší hráč EURO, i já myslel, že bude na turnaji daleko lepší. Ale na finále to i tak stačilo a v něm zase tolik nechybělo, aby zlatá medaile spadla do klína domácím.

Tohle je ten podružený argument. Daleko důležitější je, koho skutečně Manchester United kupuje.

A kupuje hráče, který bez výhrad umí všechno. Je vysoký, takže mu nedělá problém hra hlavou. I přesto je mimořádně pohyblivý, dokáže udržet míč, obratně kličkovat. A taky skvěle střílí, za poslední tři sezony dal ve všech soutěžích 29 gólů.

Jeho pohybová kultura mu navíc umožňuje být úspěšný v obranných soubojích, díky gazelím nohám dokáže udržet míč i ve velice krkolomných pozicích. A teď tomu dáme korunu - pořád se bavíme o fotbalistovi, kterému je jen 23 let.

Jestli mám v současném fotbale najít hráče téměř všestranného a zároveň na začátku kariéry, neexistuje lepší exemplář než Paul Pogba. A ta šílená suma? To není problém výjimečného Francouze, ale bláznivého - zejména anglického - trhu. A Pogba je v něm momentálně nejcennějším zbožím.



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud