Jan Podroužek
12. září 2016 • 16:40

Hvězdy Slavie netáhnou. Šilhavý zná situaci, rozhodnout může jeho odvaha

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Všem třem patří respekt a je úplně jednoduché ho vysvětlit. Milan Škoda se stal parádním útočníkem, zachránil Slavii v těžkém období. Josef Hušbauer jako první záložník v historii české ligy kraloval střelcům. A Gino van Kessel překročil slovenský stín v Trenčíně a přišel dobýt české trávníky, Slavia dokonce přijala, že za něj musí dát minimálně 35 milionů korun.



Jenže jeden jako druhý jako třetí nehrají dobře. Škoda spálí, co může, Hušbauerovi přece jen chybí větší vliv na slávistickou hru, potřebuje kolem sebe tahouny, protože on sám jím není, a Van Kessel se pravděpodobně ještě neasimiloval, často ho trápí technické nedostatky.

Jsem přesvědčený, že kdyby nešlo o Škodu, ale o někoho, kdo není slávistickým hrdinou a ikonou, seděl by. A stejné je to u ostatních dvou. Značka tu prostě hraje roli a není v tom nic pejorativního.

Jistě, tým potřebuje osobnosti, které pomáhají i jinak než jen vlastní dobrou hrou. Jenže předržovat hráče na hřišti, neustále ho hájit a být opatrný kolem něj v českých podmínkách, kde neběhá Ronaldo ani Messi, je pro kabinu nevhodné.

Neříkám jasné „posadit“, ale zvážit, zdali hráči na čekané nemají v tuhle chvíli pro Slavii větší přínos, než ti s hodnotnými jmenovkami. I podle Jaroslava Šilhavého je na prvním místě klub, až pak Van Kessel, trenér a další. Dobře ví, jaká je situace, teď už záleží na osobní odvaze a vyhodnocení, co je pro tým nejlepší.

CELÝ SESTŘIH: Teplice - Slavia 2:2. Dramatický závěr rozhodl o remíze
Video se připravuje ...

Slávisté se v Teplicích radují ze vstřelené branky
Slávisté se v Teplicích radují ze vstřelené branky

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud