Jan Podroužek
15. ledna 2018 • 18:45

Pokorný by se ve Slavii prosadit měl. Existují čtyři důvody pro, a jeden proti

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Existují dva pohledy na nákup hráče, jehož nedávná kariéra byla nulová. První je logicky negativní v tom smyslu, proč brát fotbalistu, který se naposledy neprosadil. Druhý je letmým pohledem nelogicky pozitivní, a má to své důvody. Spojení Slavia a Lukáš Pokorný by mělo být případem číslo dva.



24letý stoper odehrál v áčku Montpellier třináct soutěžních zápasů. Potíž je ale v tom, že všechny patří pod sezonu 2016/2017, tedy tu minulou.

Do Slavie tím pádem přichází muž, jenž v osmém týmu Ligue 1 v probíhajícím ročníku nejenže nebyl na hřišti ani minutu, ale i na lavičku to měl daleko. Seděl na ní dvakrát – při zápase v Lyonu a v Toulouse.

Přesto má jeho nákup dobré odůvodnění. Za á se jedná o fotbalistu stále na startu kariéry, před nímž může být dobrá budoucnost a investice do něj by se mohla hezky zhodnotit.

Za bé v nedávných časech proskočil se svou formou až do reprezentace, prokázal tedy, že jeho dovednosti jsou v ideálním případě na vysoké úrovni.

A za cé je dobře známým pro sportovního ředitele Slavie Jana Nezmara i pro jejího kouče Jindřicha Trpišovského. Za tímto přestupem stojí právě tato dvojice, která se při svých úvahách rozmýšlela právě mezi Pokorným a odkýváním vysoké sumy za Ondřeje Kúdelu. Vybrali si tuto variantu s vírou v Pokorného schopnosti.

Dalším důvodem, pro může jít o povedený kšeft, jsou hráčovy stále vysoké ambice, chuť prosadit se v tlakové bublině velkého českého klubu a opět jednou povýšit svou kariéru.

Jedinou nevýhodou tedy zůstává, že na podzim v prvním týmu Montpellier vůbec nehrál. Ale to zní skoro jako malichernost oproti čtyřem důvodům, proč by se prosadit měl.

Nový kouč Slavie Trpišovský: Chci se přiblížit totálnímu fotbalu
Video se připravuje ...

Horváth o přestupové politice českých klubů, situaci v lize a změnách ve Slavii
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud