Jan Podroužek
21. listopadu 2018 • 17:45

Tvrdík možná předbíhá, ale i tak je pro Ševčíka lepší Slavia než Sparta

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zjevně má dvě možnosti. Jako každý hráč, který se v české lize vykasá. Petr Ševčík by mohl jít do Sparty i do Slavie, která ústy svého šéfa Jaroslava Tvrdíka příchod záložníka ze Slovanu Liberec trochu s předstihem avizovala. Na tom teď až tak nezáleží, důležité je si dobře vyhodnotit, proč je pro Ševčíka lepší přestoupit do Edenu než na Letnou.



Sparta vždycky byla dobrá adresa. Jenže teď je to s ní o mnoho těžší. Její status vládce nad českým fotbalem za poslední léta ponížil, Letnou extrémně rotují hráči a ani trenéři nevydrží moc dlouho. Nezřídka se stává, že klub koupí hráče, kterého vůbec nijak nevyužije. A taky se stává, že v jeden moment vezme až příliš fotbalistů na jeden post.

Může k tomu dojít i v případě Ševčíka. Ten by přicházel do prostředí, v němž je za tvůrce hry právoplatně označen Nicolae Stanciu a jeho partnerem je nepřehlédnutelný Guélor Kanga. Do toho klub uvažuje nad návratem Bořka Dočkala, a v takovou chvíli by přítomnost odchovance Sigmy na Letné působila nadbytečně.

Anebo si Bořka Dočkala odmysleme, přesto zůstává na tvorbu hry, tedy na to, co je Ševčíkovi vlastní, silná dvojice, kterou sotva co vyštípe z pozic.

Zatímco do Edenu by mohl 24letý záložník přijít jako buď dobrá alternativa za Josefa Hušbauera, nebo dokonce jako někdo, kdo Hušbauerův post může v budoucnu napevno převzít.

Navíc nelze přejít fakt, že by Ševčík zapadl o něco rychleji ve způsobu hry uplatňovaného realizačním týmem, který zná už zpod Ještědu. Vedle toho už za Slavii hraje řada jeho bývalých spoluhráčů z Liberce.

Slavia má ještě jednu nezanedbatelnou výhodu před rivalem. Zdá se totiž být sportovně mnohem stabilnější, zrovna si nejhlasitěji říká o titul a vidí se v Lize mistrů. Do takového stavu má současná Sparta mnohem dál.

Petr Ševčík pod lupou: Kdo je hráč, kterého ohlásila Slavia jako posilu?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud