Jan Podroužek
15. ledna 2019 • 19:05

Petr Čech? Osobnost i bez trofejí a mimo autové čáry fotbalových hřišť

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Největší poklonou Petru Čechovi budiž to, že když si od jeho kariéry odečtete všech devatenáct vyhraných trofejí, pořád toho hodně zbude. Člověku vzdělanému, s velkým přehledem bez přehánění snad ve všech oblastech světa, rétorickými schopnostmi, a vlídné povahy, je předvídáno, že se velkým pojmem stane i po zutí kopaček a sundání rukavic.



Každému se přece hodí tak inteligentní a komunikativní polyglot s hromadou úžasných zkušeností.

Nejspíš právě tohle bude otázka příštích měsíců. Tedy kudy povedou další kroky Petra Čecha. Důvodů pro to zabývat se takovým tématem je mnoho. I pár z nich poslouží k pochopení, kým 36letý rodák z Plzně je, a přitom se nemusíme ani jednou větou protnout s jeho nezpochybnitelnými brankářskými rekordy a klubovými úspěchy.

První jeho výhodou je, že ovládá světové jazyky, díky nimž se uplatní třeba i na velké ploše v angličtinou skoro nepolíbené jižní Americe.

Jenže aby to k něčemu bylo, a mohl oslovit posluchače nebo kolegy, je třeba i řečnické umění a intelekt. Je zvyklý vzít si mikrofon a mluvit několik minut k lidem. Když česká reprezentace přijela před začátkem EURO 2016 do Tours, Čech se jal slova a francouzsky zavzpomínal před dvěma

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud