Jan Podroužek
8. října 2019 • 20:42

Příbram víc než Barcelona. Slavia vyzývá LM, ale účast visí doma

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Liga mistrů nikdy nemůže překonat v žebříčku priorit domácí soutěž. Leda že byste byli Bayern, Manchester City, Real Madrid. Ale počkat... „Stát se španělským mistrem je jedna z nejtěžších věcí. La Liga bude naším primárním cílem,“ zahlásil před prvním kolem proti Celtě Vigo Zinedine Zidane, trenér Realu. Jasně, určitě z něj mluvilo, jak se mu zajídají poslední dva tituly Barcelony a právě katalánského rivala hodlá z trůnu srazit.



Každopádně, co se týče španělské, ale i anglické, německé a italské ligy, ty posílají přímo do skupiny Ligy mistrů čtyři kluby. Pak Francouzi tři a Rusové dva. Pokud tedy máte ambice účastnit se každou sezonu nejvyhlášenější evropské soutěže, nejste v těchto zemích nutně vázáni na domácí titul.

Pro velmi úzkou špičku, tedy pro Real, Bayern a jim podobné představuje Liga mistrů absolutní výzvu. Ekonomicky a stavbou kádru jsou při takové síle, že je přirozené chtít být nejlepší v Evropě.

Jenže české kluby musí, bohužel, větší ambice mezi smetánkou trochu vypustit. Nebo ne vypustit, ale odsunout je do druhé řady.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud