Jan Podroužek
23. listopadu 2019 • 20:43

Souček nehrál, ale vlastně jo. „Vyopcovat“ Takácse se zdá být prioritou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ze slávistických „last minute“ posil má klub dvě pouze na hostování, ovšem s opcí. Zatím neexistuje pádný důvod, proč ji uplatnit na teplického Jakuba Horu, ale množí se argumenty, proč to určitě udělat v případě mladoboleslavského Ladislava Takácse.



Nenahraditelná opora Tomáš Souček nemohl hrát, měl náročný reprezentační program a nakonec ho dorazila viróza. Ale v sestavě „sešívaných“ se na jeho místě objevil hráč mu velmi podobný.

Ladislavu Takácsovi se v mnoha ohledech podařilo nenahraditelného Součka opravdu zastoupit. Snad jen v té Součkově neuvěřitelné produktivitě neuspěl, přitom skórovat mohl. Ale při rozehrávce, při bránění a při podpoře útoku se svému slavnějšímu kolegovi nápadně podobal.

Už si střihnul ve Slavii post stopera, v lize s Baníkem, kterého domácí rozmlátili 4:0. A tentokrát ukázala posila z Mladé Boleslavi i svůj další um, nastoupil jako defenzivní záložník.

Pokud se mluví o tom, že Souček je výhledově na cestě za velkým angažmá a trenéři Slavie si lámou hlavu, jak z takové ztráty co nejlépe vyklouznout, na nos jim nemohlo sednout očividnější řešení.

Ne že by se Takácsem všechno vyřešilo a tým by nic nepoznal, ale bývalý záložník reprezentační jednadvacítky se zkrátka nabízí.

Několikrát se dobře vykličkoval z mnohačetného napadání olomouckých fotbalistů, jistě kombinoval, souboje díky své mohutné postavě celkem přirozeně zvládal a až vytříbí i svou ofenzivní tvář, dá se Souček prodat s mnohem menším strachem.

Takže červenobílí tedy prožili na Andrově stadionu ztrátu, která je mrzí, zvláště pak když na příští utkání přišli o vyloučeného Lukáše Masopusta, nicméně mohou hlásit i dobrou zprávu. Tu o Takácsovi.

Z V R P Skóre B

SESTŘIH: Olomouc - Slavia 0:0. První ztráta hostů po 8 výhrách, druhou půli hráli v deseti
Video se připravuje ...

Olomouc - Slavia: Takácsova tvrdá hlavička, Mandous vykryl úhel
Video se připravuje ...

Olomouc - Slavia: Takácsovu hlavičku fantasticky vytáhl Mandous mimo tři tyče
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud