Jan Podroužek
2. října 2021 • 15:00

Zmírní Sparta napětí? Trumfy drží Slavia. Zase se může rozevřít propast

Vstoupit do diskuse
8
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Dvořák po generálce na UFC. Zranění je pryč, zkoušel jsem nové zbraně
VŠECHNA VIDEA ZDE

BLOG JANA PODROUŽKA | Když se uzavírala liga na jaře 2019, Slavia přebírala titul a Sparta za ní zaostala o sedmnáct bodů. O rok později dokonce o plných pětadvacet. Posledně už to pro Letenské bylo stravitelnější, rozdíl činil dvanáct bodů. Teď je tahle otázka zase zpátky. 



Navzdory nadějnému vstupu Sparty do sezony je tu derby, a pokud ho Slavia vyhraje, jak se stává v poslední době železným zvykem, zvýší se její náskok před rivalem už v polovině října na pět bodů. Hypoteticky ale třeba i na osm, kdybychom kalkulovali s tím, že „sešívaní“ si dokopnou vítězně odložené utkání se Sigmou.

Mezi konkurenty se už zkraje titulových dostihů může pozvolna rozevřít propast, která by přesně zapadla do předcházejících soubojů.

Sparta tedy před derby velí: pojďme Slavii přibrzdit, srovnat krok, čímž by mohla změnit i napětí vůči sobě. Tedy že by ji měl v této sezoně začít znovu brzy utíkat kýžený triumf.

Co Slavia? Ta může být před velkým zápasem sebejistější. Případná výhra její už letitou pozici v lize jen víc upevní, to není na škodu. A prohra? Pořád bude zbývat do konce většina programu.

V dlouhodobé soutěži jsou „sešívaní“, alespoň doposud, silnější. Trumfy drží oni.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
8
Články odjinud


Články odjinud