Jan Podroužek
2. července 2022 • 14:10

Plzeň na utrácení nemá, ale přesto... Z bídy a nouze je znovu smělý vyzyvatel

Vstoupit do diskuse
12
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

POZNÁMKA JANA PODROUŽKA | V situaci Viktorie Plzeň se asi nedá dělat nic víc, než čeho je schopen její ředitel Adolf Šádek. Na velké utrácení nemá, ale přesto doplňuje kádr s obratností a uměním zkušeného, byť třeba i kontroverzního funkcionáře. A snaží se, aby do nadcházející sezony šlo mužstvo v podobné pozici, v jaké bylo v té minulé.



Ekonomicky silnější konkurence – Sparta a Slavia – si přes léto vybírá blechy a dá se čekat, že pro Plzeň bude těžší sedět jí za krkem. Ale poslední posila, Jan Sýkora, dává velkou naději. Západočechy zase nemůže jen tak šmahem nikdo odepsat, navíc uvážíme-li, že tým povede dál svým osobitým a účinným způsobem trenér Michal Bílek.

Sýkora měl velmi pozitivní vliv na výkony Viktorie už v minulém ročníku, Bílek ho mohl využít na více postech a víceméně kam ho postavil, tam mu to hbitý univerzál spolehlivě odehrál. Se čtyřmi góly a šesti asistencemi byl ke všemu třetí nejproduktivnější hráč mužstva.

Když připočítáme příchody například Kristiho Qoseho, Jana Klimenta, Cadua, Mohameda Tijaniho nebo Václava Pilaře, stává se z Viktorie zase smělý vyzyvatel, jakkoli paradoxně dře bídu s nouzí.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
12
Články odjinud


Články odjinud