Jan Vacek
27. března 2016 • 16:00

Krejčího výborná forma? Za jeho probuzením stojí i Šuralův příchod

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na jaře je nejlepším hráčem Sparty. Má pod palcem levou stranu hřiště, soupeři si s ním neví rady. Ladislav Krejčí po dlouhém útlumu vyšponoval svou formu vzhůru. Co stojí za jeho vzestupem?



 Na první pohled zdánlivě nesouvisející věc. A to zimní příchod Josefa Šurala z Liberce a s ním spojený nárůst konkurence. O bývalou hvězdu Liberce na Letné dlouhodobě stáli, toužil po ní především trenér Zdeněk Ščasný.

Se Šuralem měl jasný záměr. Postavit ho na levý kraj záložní řady Sparty. Tedy na post, díky kterému se na severu Čech vypracoval mezi nejlepší ligové hráče. A především na pozici, která předtím náležela právě Krejčímu.

Už během zimního soustředění ve Španělsku mi Ščasný několikrát potvrdil, že i přes Šuralovu variabilitu ho chce mít právě na levé straně. To znamenalo jediné. Krejčí začne druhou polovinu sezony pouze jako náhradník.

Průběh soustředění v Jerezu tomu odpovídal. Veškeré nácviky s elitní sestavou absolvoval Šural, Krejčí naopak pravidelně patřil do skupinky hráčů, kteří vyvolené spoluhráče během tréninkových jednotek jen doplňovali.

Už tehdy ale bylo zřejmé, že se svou pozicí není vůbec spokojen. Levonohý křídelník si správně uvědomil, že hrozba přesunu na lavičku náhradníků je skutečná. A o to víc začal na soustředění dřít.

Nevypustil jediný souboj, úkony prováděl s maximální precizností. Ostatní převyšoval. I při obyčejné hře na dvě branky chtěl uspět, stále burcoval své nepříliš motivované parťáky, často smířené s umístěním na vedlejší koleji.

S touhle degradací se ovšem Krejčí ztotožnit nehodlal. I proto chodil po trénincích za kondičním trenérem Tomášem Malým a ještě si přidával. To pochopitelně neuniklo ani Ščasnému.

V úvodním jarním duelu na hřišti Zlína se do základní sestavy ještě nevešel, na začátku druhého poločasu však nahradil nevýrazného Šurala a výrazně se zasadil o obrat ve skóre.

Od té doby už je levý kraj zálohy opět jeho. Krejčí znovu piluje postranní čáru, využívá své rychlosti i citu pro balon. Navíc se zlepšil v defenzivě. Zkrátka je zpátky. Děkovat může i Šuralovi.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud