Jan Vacek
12. května 2017 • 10:58

Plzeň by pro Koláře měla být uzavřená kapitola, Dukla dává smysl

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jakmile Viktoria Plzeň v předstihu oznámila návrat úspěšného trenéra Pavla Vrby, začalo se o tom v kuolárech špitat. Nevrátí se do Štruncových sadů i Daniel Kolář, který na západě Čech získal čtyři mistrovské týmy a patřil k hlavním lídrům týmu? S největší pravděpodobností k tomu nedojde. A je to tak správně, byť samotný hráč by se lasu z Plzně určitě nebránil.



Ačkoli v koutku duše Daniel Kolář zřejmě sní o návratu do Viktorie Plzeň, z mého pohledu už by tohle spojení nedávalo smysl. Západočeský klub musí po návratu Pavla Vrby přes léto připravit kádr, který bude schopný konkurovat v Čechách i Evropě. Kolář pak má své nejlepší fotbalové roky za sebou.

Věk se nedá zastavit, 31letý středopolař navíc odehrál poslední soutěžní duel na konci ledna. Je otázkou, v jaké kondici i formě bude na startu příští sezony. Zda se na něm dlouhá vynucená pauza nepodepíše.

Z pohledu Viktorie by to navíc byl velký hazard, mužstvo totiž potřebuje šturmovat hned zkraje ročníku, kdy ho čeká kvalifikace o Ligu mistrů. Stejně tak se už delší dobu hovoří o generační obměně, ve které by Plzně měla pokračovat. Kolářův návrat by šel proti téhle filosofii.

Přesun do Dukly naopak smysl má. Celek z Julisky hraje pohledný kombinační fotbal. Neuchyluje se k nakopávaným balonům, každou situaci se snaží řešit fotbalově, s elegancí. Přesně to Kolářovi vyhovuje, do žlutočerveného soukolí by mohl ideálně zapadnout.

Navíc by zůstal v Praze, odpadlo by zdlouhavé a únavné cestování. V průměrném týmu tuzemské soutěže by se mohl zařadit mezi hlavní opory, mladému mužstvu by přispěl bohatými zkušenostmi s bojů o titul či v Lize mistrů. Kdo ví, třeba by mohl být X faktorem, jenž by Duklu popostrčil směrem k bojům o evropské poháry.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud