Jan Vacek
24. února 2018 • 20:08

Predátor se mění v ustrašenou srnu. Spartě chybí zabijácký instinkt

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do zápasu jdete v roli favorita, vstřelíte první gól. Logika velí, že se v takovou chvíli uklidníte a začnete ještě výrazněji demonstrovat svou převahu. Spartě se však na jaře zatím děje pravý opak. Výhoda v průběhu zápasů z ní nedělá predátora, nýbrž ustrašenou srnu.



Stalo se to před týdnem proti Liberci i v sobotu na Slovácku. Sparta pokaždé udeřila jako první, v obou případech ale rázem po gólové euforii úplně vypadla z role. Přestala hrát, pokryla se pasivitou a spíš vyčkávala, zda hubený náskok bude stačit k vítězství.

Proti Slovanu stačil. V Uherském Hradišti už ne. Letenští na jaře zatím nejeví jeden z hlavních charakteristických rysů velkých klubů. Chybí jim zabijácký instinkt.

Pro ilustraci. Co by udělaly Manchester City, Barcelona či Bayern Mnichov, kdyby se dostaly do výhody? V lepším případě by zmraženému soupeři zasadily druhou ránu. Nebo by s vědomím, že mají soupeře na lopatě, byly minimálně schopné udržet pevnou kontrolu nad děním na trávníku.

To se ovšem Spartě absolutně nedaří, ze své výhody naopak dělá nevýhodu a vlastní pasivitou vrací soupeře do hry. Zatímco za stavu 0:0 dokáže šlapat naplno, při dosažení kýženého gólu se plynový pedál sune vzhůru. Pražané před gólem a po něm, to jsou zatím dvě úplně odlišná mužstva.

Proti Liberci potřeboval tým trenéra Andrey Stramaccioniho jen pět minut. Během nich ale projevil obrovský hlad po úspěchu, stihl toho téměř víc, než ve zbylém průběhu duelu. Na Slovácku sice favorit nezačal tak ostře, v prvním poločase měl ale ráz zápasu pevně ve své režii. Změnilo se to znovu až s gólem. Tentokrát to už ovšem bylo za dva body.

Zabijácký instinkt momentálně v kabině Letenských nekrouží. A v ligovém pořadí se to projevuje.

CELÝ SESTŘIH: Slovácko - Sparta 1:1. Poprvé se trefil Drchal, srovnal Zajíc
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud