Jan Vacek
10. března 2018 • 19:00

Na soudy o Hapalovi je příliš brzo. On i Sparta ale musí okamžitě přidat

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pavel Hapal má za sebou premiéru na lavičce Sparty. Neúspěšnou, to je třeba dodat. Remíza v Karviné je zkrátka málo, o tom nemůže být pochyb. Na soudy, zda letenský klub s angažováním bývalého kouče slovenské jednadvacítky udělal dobře či špatně, je ale příliš brzo. Hapal si zaslouží více času. Zároveň ovšem platí, že tým pod jeho taktovkou musí urychleně přidat.



Nebyl v jednoduché pozici. Mužstvo poprvé dostal do ruky v úterý, už v sobotu přišel na řadu první soutěžní zápas. Ten nevyšel podle představ Pavla Hapala a celé Sparty. Smír 1:1 na hřišti Karviné představuje další citelné škobrtnutí v boji o konečnou druhou příčku. Bylo by ale laciné hned vykřikovat, že vedení Pražanů v otázce trenérského obsazení zvolilo špatně.

Hapal si zaslouží čas a prostor, aby ukázal, co v něm vlastně je. Už v samotném utkání byly k vidění určité prvky, jež nový kouč od svých svěřenců vyžaduje. Vyšší postavení celého mužstva, ofenzivnější role pro šikovného Guélora Kangu. I díky tomu měla v prvním poločase Sparta solidní kontrolu nad průběhem utkání.

Na druhou stranu platí, že doba hájení nemůže trvat věčně. Byť to nemusí být k čerstvě jmenovanému kouči úplně spravedlivé, Sparta zkrátka není v pozici, kdy by si mohla dovolit něco zdlouhavě budovat. S touto skutečností byl však Hapal od začátku obeznámen.

Zápasy kvapí a jasným cílem zůstává umístění na druhém místě. Od něj se však Letenští každou takovou ztrátou sami odstrkávají.

Už v nejbližším utkání, tedy v ostře sledovaném derby, musí Hapal ukázat, že je tím pravým mužem pro Spartu. Má před sebou týden, kdy může s mužstvem intenzivně pracovat.

V sobotu v Generali Areně pak bude skládat účty.

CELÝ SESTŘIH: Karviná - Sparta 1:1. Wágner zachránil domácím v závěru bod
Video se připravuje ...

Karviná - Sparta: Wágner šokoval Spartu – obešel Nitu a vyrovnal na 1:1
Video se připravuje ...

Karviná - Sparta: Kanga vypálil z dálky a prostřelil Le Gianga – Sparta vede 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud