Jan Vacek
28. dubna 2018 • 19:55

Hrdina i padouch. Baroš proti Spartě ukázal obě svoje tváře

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Táhne se to s ním celou kariéru. Polovina fanoušků ho euforicky zbožňuje, ta druhá mu absolutně nemůže přijít na jméno. Stejné to bylo i v sobotním šlágr mezi Baníkem a Spartou. Milan Baroš se stylizoval do role hlavního hrdiny. V pozitivním slova smyslu i tom negativním.



Kabinu pro domácí a hosty na vítkovickém stadionu dělí sotva pár desítek metrů. V sobotu odpoledne to však byly naprosto odlišné světy. V tom jenom byl Milan Baroš oslavován jako hrdina a spasitel. V tom druhém to byl nepřítel číslo jedna, hlavní padouch. Ostatně, pro zkušeného útočníka nic nového.

Shrňme si, co všechno Baroš za 90 minut bitvy s Letenskými stihl.

Z pohledu Baníku: vstřelil vítězný gól v samotném závěru, vykoledoval si standardní situaci, po které Marek Hlinka poslal Ostravu do náskoku 2:1. Celý duel pak zprotivil stoperům soupeře, kterým nedal ani na moment vydechnout.

Z pohledu Sparty: Fauloval Davida Hovorku před vstřelenou brankou, až příliš ochotně šel k zemi po souboji s Lukášem Štetinou, ze které rezultovala zmíněná standardka a branka na 2:1 pro domácí. K tomu zranil Semiha Kayu a Martina Frýdka.

Baník - Sparta: Barošův neodpískaný faul před gólem na 3:2
Video se připravuje ...

Ne, na kapitána Baníku po šlágru 26. kola HET ligy rozhodně nepanovaly stejné názory. Faktem je, že Baroš udělal pro úspěch své armády naprosté maximum. Tak, jak má ve zvyku. Rval se jako lev, nevypustil jediný souboj. Ve chvíli, kdy je ostravský klub v maléru a reálně mu hrozí opakovaný propad do druhé ligy, popadl prapor a postaral se o to, aby dál vlál nadějí a neskončil zašlapaný v rudém bahně.

Na druhou stranu je třeba přiznat, že v tomto boji šel Baroš až na samotnou hranu. Možná za ní. Po každém střetu s protihráči se rozčiloval, divoce gestikuloval směrem k sudímu.

Baník - Sparta: A zase Baroš! Kapitán Baníku trefil centr a hlavičkou dává třetí gól - 3:2
Video se připravuje ...

V prvním poločase ho dokonce trefil nakopnutým balonem. Po změně stran se opakovaně poštěkal s trenérem Sparty Pavlem Hapalem, nevybíravě sestřelil Frýdka, rozhodující gól pak běžel mimo jiné slavit i před letenskou střídačku. Do toho zmíněné souboje se Štetinou.

Při výčtu tohoto všeho je skutečně s podivem, že duel dohrál bez žluté karty. Lze si jen těžko představit, že by to komukoli jinému v lize prošlo. Ale Baroš je pouze jeden. Ať už tím, jak k němu přistupují rozhodčí. Tak i způsobem, jakým rozděluje fanoušky a pere se za své barvy.

V sobotním odpoledni jim výrazně pomohl. Především díky němu může Baník i nadále nasávat prvoligový vzduch.

CELÝ SESTŘIH: Baník - Sparta 3:2. Domácí oživili naději na záchranu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud