Jan Vacek
Premium
13. července 2018 • 04:35

Bez finále, ale přesto úspěch. Proč Anglie na MS zastínila favority?

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Blyštivá brána do finále mistrovství světa zůstala uzavřena. Stejně jako v předchozích 52 letech pro její odemknutí Angličané nenašli správný klíč. Byť zlatý sen svých fanoušků Albion naplnit nedokázal, lze jeho vystoupení na světovém šampionátu hodnotit v superlativech. Čím si Kane a spol. získali sympatie fanoušků? A proč by si Španělé a další měli vzít z Anglie příklad?



Před turnajem jsem šel s kůží na trh a postavil se za tezi, že tým trenéra Garetha Southgatea celý turnaj vyhraje. To se už nestane. A nutno zcela upřímně říct, že po zásluze. Na Chorvaty v semifinále Ostrované zkrátka neměli. Nebyli lepší týmem, nechali se přehrát a neukázali dostatek kvality, která by je opravňovala k účasti v přímé konfrontaci o trofej. To je zkrátka fakt, nemá smysl říkat něco jiného.

Na druhou stranu z konce Angličanů (ještě je čeká zítra duel o bronz) nezůstává pachuť, jako tomu bylo na předchozích neúspěších na velkých akcích. Tohle mužstvo totiž mělo tvář. Mělo charakter. A byť bylo před startem turnaje většině fanoušků i odborníků pro smích, svým vystoupením dokázalo řadu z nich dostat na svou stranu.

V Rusku jsem strávil téměř celou vyřazovací část mistrovství. Měl jsem možnost zblízka nahlédnout do táborů Brazílie, Anglie, Belgie, Švédska a dalších. Zcela upřímně říkám, že na mě

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud