Jan Vacek
Premium
30. července 2021 • 04:30

Spartě to do sebe zapadlo. Vrba jako hlavní díl, hráči za ním jdou

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
30
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to velký středeční večer, pro Spartu nejbáječnější za mnoho posledních let. Během devadesáti minut odvety s Rapidem si totiž Letenští odpracovali řadu benefitů. Mají jistou účast v základní skupině Evropské ligy. Nadále živí naději, že se proderou do vysněné Champions League. K tomu je nemine bonus ve výši 93 milionů korun. To není zrovna málo na jeden zápas.



Úspěšně zvládnutý dvojzápas s rakouským soupeřem navíc může mít zásadní vliv nejen na další průběh sezony, ale i ve střednědobém klubovém výhledu. Sparta totiž vypadala jako tým. Tým s velkým T. Soudržný, bojovný, za každého momentu koncentrovaný. Konečně, chtělo by se říct.

Slůvko ‚odpracovali‘ v úvodním odstavci není náhodou. Představení svěřenců Pavla Vrby dokonale vystihuje. Jestliže jsme z uplynulých roků byli zvyklí, že v rudých dresech sice pobíhali po trávníku dobří fotbalisté, kterým ale chybělo větší srdce, krátce před středeční půlnocí tohle vůbec nebylo téma.

SESTŘIH: Sparta - Rapid 2:0. Hrdina Pešek vystřelil Letenským postup
Video se připravuje ...

Kapitán Bořek Dočkal opakovaně vysekl příkladný sprint do defenzivy, ačkoli se časomíra blížila do finiše. Stoper Lukáš Štetina se okamžitě postavil každému soupeři, který si začal vyskakovat na některého z jeho parťáků. Kouč v emocích vlétl na hřiště, aby uklidnil vášně a uchránil své svěřence od karetních trestů.

Letenské obrázky, které by ještě pár let nazpět byly jen těžko představitelné, se staly realitou. Fanouškům se na ně muselo dívat sladce. Jednomu muži ovšem možná ještě lépe.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
30
Články odjinud


Články odjinud