Jaromír Jágr
26. září 2012 • 03:30

Jaromír Jágr: Ať bodují hlavně ostatní, na sebe vůbec nekoukám

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak mám za sebou tři zápasy za naše Rytíře a musím říct, že co jsem stačil poznat, extraliga má fakt velmi dobrou úroveň. Přesně tak, jak jsem předpokládal. Už před začátkem soutěže jsem říkal, že se ostatní týmy budou chtít hlavně proti nám vytáhnout, protože někoho může dráždit i to, že se o nás dost píše.



Navíc to, že někdo má hráče z NHL, neznamená, že bude automaticky jenom vyhrávat. Podívejte na Kometu - ta nemá ze zámoří nikoho a je v čele...

Hlavně Sparta proti nám v neděli hrála skutečně výborně, až mě překvapila. O to víc si ceníme, že jsme to nakonec zvládli. Hlavně můžeme děkovat Tomáši Plekancovi, který má skvělou formu. Výborně hraje i Jirka Tlustý.

Celkově je pro mě radost s nimi hrát v jednom útoku, podvědomě vím, že i když mně to moc nepůjde, tak oni mě podrží. Což je obrovská psychická výhoda.

Ale zase chci zdůraznit, že já na ty naše zápasy musím koukat nejenom jako hráč, ale i jako majitel. Takže pořád v hlavě řeším, jak to s mužstvem dopadne, až my kluci z NHL se ze dne na den sebereme a vrátíme se za moře.

Proto mě třeba v pátečním zápase s Vítkovicemi nejvíc těšilo, že se na výhře podíleli i další hráči. A bude super, když to takhle bude pořád. Určitě mě to jako majitele víc uspokojí, než kdyby všechny góly dala jenom naše lajna. A na svoje body už nekoukám vůbec, z toho jsem dávno vyrostl.

Hodně se mluví o tom, že Sparta na nás zvýšila vstupné. Ale já s tím nic neudělám, ani to moc neřeším. Jasně, před zápasem jsem v žertu říkal, že když to takhle udělala a ani nám to neřekla, asi budu odpočívat...

Ale to bylo v nadsázce, zvažoval jsem, jestli nastoupím, nebo ne, jenom kvůli bolavé noze. Kdykoliv to půjde a budu se cítit dobře, chci hrát.

Určitě je příjemný, když na hokej přijde co nejvíc lidí, kvůli nim přece hrajeme. Možná se někteří z nich chodí dívat i na mě, takže mě potěší, když jim něčím udělám radost. Nechci je zklamat. Ale hlavně koukám na náš tým. Chci mu pomoct vyhrávat a je jedno, kolik fanoušků dorazí. I když je jasný, že čím je jich víc, tím líp. Lidi se chtějí hlavně bavit.

Je možný, že i některé jiné kluby zvýší vstupné, když tam budeme hrát zrovna my. Ale to je jejich věc, já s tím nic neudělám. Prostě to je nějaký jejich podnikatelský záměr, mají na to právo.

Každý má nějakou klubovou politiku, my jsme se zase rozhodli, že chceme našim fanouškům na ty nejatraktivnější soupeře nabídnout větší komfort, proto jsme se rozhodli přesunout nějaké zápasy do O2 Areny v Praze. Ten další se tam hraje už ve středu, kdy nás čekají Pardubice.

Za Kladno už bude hrát i Tomáš Kaberle, takže budeme mít kompletní pětku z NHL. Na druhé straně se poprvé v extralize ukáže i Aleš Hemský, takže lidi budou mít na co koukat. Bylo by fantastické, kdyby bylo opět vyprodáno, i když v poslední době se hraje v Praze tolik hokejů, že to nebude žádná sranda.

Určitě ale dorazí i spousta fanoušků z Pardubic, takže atmosféra bude jistě báječná. Je pravda, že na náš páteční zápas přímo do Kladna mohlo přijít ještě trochu víc lidí, ale zase nejsme až tak velké město, je to těžký. Snad my jako Rytíři budeme hrát tak, aby se opět z chození na kladenský hokej stala móda. Uděláme pro to maximum.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud