Jiří Uhlíř
24. listopadu 2013 • 22:00

Vettela jen tak někdo nezastaví. Bude vládnout F1 i za rok

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Moc bych si přál, aby se o vítězi závodů F1 rozhodovalo v posledních kolech a o titulu mistra světa v závěrečném závodě… Teď má možná následovat povzdech a konstatování, že Sebastian Vettel ničí atraktivitu nejprestižnějšího motoristického šampionátu. Já tak ale neučiním.



Výkony pilota Red Bullu zasluhují velký respekt. Prokazovat konstantní rychlost v každém závodě, neudělat ani jednu chybu a ovládnout devět Grand Prix za sebou? To je výkon hodný legend.

Pro akční scénář jednotlivých závodů by se měli zlepšit hlavně soupeři. Vždyť mezi pronásledovateli (Fernandem Alonsem, Lewisem Hamiltonem, Markem Webberem) a Vettelem je velký rozdíl.


Ti všichni (kromě Webbera, který po GP Brazílii skončil v F1) to budou mít se čtyřnásobným šampionem velmi těžké i v příští sezoně. V roce 2014 nahradí osmiválce o objemu 2,4 litru jiné motory – přeplňované šestiválce o objemu 1,6 litru. Pro týmy se vynulují měřítka, budou se muset vypořádat s velkými změnami pravidel.

I tak si dovolím (nesměle) tvrdit, že se „rudí býci“ nesplaší a vyvinou opět nejlepší monopost. Je to jednoduché – stáj Red Bull má největší rozpočet a know-how, Vettel zase preciznost a bezednou touhu po vítězství.

Pokud Ferrari nezrychlí svůj stroj, McLaren nevynalezne nějaký geniální „zlepšovák“ a Mercedes nepřijde se superrychlým motorem, bude Vettelův vítězný ukazováček k vidění dlouho, hodně dlouho…

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud